Categorieën

Peuterspeelzaal Dribbel gaat door in de Liezenboerderij

HOLTEN – Columbus Junior neemt per 1 maart 2018 peuterspeelzaal Dribbel in Holten en de Speeldoos in Rijssen over van ViaVie Welzijn. Dribbel gaat verhuizen naar de Liezenboerderij aan de Larenseweg 102 in Holten en de kortdurende peuteropvang op vier ochtenden aanbieden.

ViaVie Welzijn zag zich genoodzaakt door de uitwerking van de nieuwe wet op harmonisatie kinderopvang en peuterwerk, die vanaf 1 januari 2018 van kracht wordt, haar deuren te sluiten en heeft gezocht naar een samenwerkingspartner die de kortdurende peuteropvang verantwoord kon blijven aanbieden en heeft deze in Columbus Junior gevonden. De gemeente Rijssen-Holten heeft Columbus Junior, na inschrijving met meerdere partijen, de gunning gedaan voor het aanbieden van kortdurende peuteropvang. Hierdoor kan Columbus Junior het peuterspeelzaalwerk met VVE certificering voortzetten.

De komende twee maanden zal Dribbel nog in de huidige locatie te vinden zijn aan de Tuinstraat. Na de voorjaarsvakantie kunnen de kinderen gaan genieten van opvang op hun nieuwe locatie. De ruimte zal multifunctioneel ingezet worden. Buitenschoolse opvang (BSO) de Liezenboerderij en peuteropvang Dribbel maken gezamenlijk gebruik van de ruimtes en de buitenspeelruimte. In de uren, dat de kinderen van de buitenschoolse opvang op school zijn, wordt er door de peuters van Dribbel gebruik gemaakt. Nadat de peuters hun speel-, ontwikkel-  en ontdekkingsuren er op hebben zitten, komen ‘s middags de kinderen van de buitenschoolse opvang om uit te rusten van school, activiteiten te ondernemen en om gezamenlijk een leuke middag te beleven.

Kinderdagverblijf (KDV) de Liezenboerderij is in de andere helft van deze boerderij gevestigd en is geopend van 07.00 tot 18.00 uur. Dribbel en KDV de Liezenboerderij zullen op de ochtenden gezamenlijk gebruik  maken van de prachtige grote buitenspeelruimte die rondom de gehele boerderij gesitueerd is. Huidige gebruikers en ouders op de wachtlijst zijn via ViaVie Welzijn en Columbus Junior geïnformeerd. Nieuwe aanmeldingen, ook voor de wachtlijst, kunnen opgegeven worden via het inschrijvingsformulier op onze website: www.columbusjunior.nl. Voor Inlichtingen kan men bellen met de kindadministratie van Columbus Junior via 088 – 23 47 405.