Categorieën

Producer Edwin van Hoevelaak te

gast in het Holtens Ondernemershus

HOLTEN – Dat Holten een ondernemend dorp is, is in de wijde omgeving bekend. Maar wie zijn die ondernemers? En wat kun je van hen leren? Secretary Solutions organiseert bijeenkomsten om zelfstandigen in contact te brengen met ondernemers, woonachtig in Holten, die hun sporen al verdiend hebben. Dit onder het motto: van elkaar kun je leren.

Dinsdag 9 oktober ging dagvoorzitter  Kristel Veltkamp in gesprek met Holtenaar én muzikaal multi-talent Edwin van Hoevelaak. Samen met zijn broer Coen is hij de drijvende kracht achter een succesvolle onderneming in Holten, de Rooftop Studios. Hij nam zijn publiek mee in de wereld van muziek. Maar ook zijn eigen achtergrond kwam naar voren in het gesprek. Zijn leven kende hoge pieken en diepe dalen.

Maar opgeven en verliezen was geen optie. Van Hoevelaak was al jaren niet onverdienstelijk werkzaam in de muziekindustrie. De echte ommekeer bleek uiteindelijk de komst van Nick en Simon naar zijn studio. Daarna volgden Jeroen van der Boom, Wolter Kroes, Thomas Berge, Gerard Joling en niet te vergeten: André Hazes junior. Allemaal slaan ze linksaf op het kruispunt (vanaf de A1 gezien) bij buurthuis het Trefpunt in Espelo om op het Holtense platteland hun nieuwste songs op te nemen bij de Rooftop Studios.

Als ondernemer kun je het echter niet alleen. De Rooftop Studios zijn dan ook een hecht familiebedrijf. Van Hoevelaak ziet zichzelf ook niet als ondernemer maar meer als creatuur. De onderneming wordt gerund door zijn familie. Deze manier van werken blijkt een groot succes. Wekelijks komen artiesten uit het westen van het land naar onze mooie gemeente om te produceren, te leren en rust te vinden.

Dat Van Hoevelaak Holten in zijn hart heeft gesloten komt voort uit de nuchterheid en dat je hier mag zijn wie je bent. “Dat is de charme van ons dorp. Artiesten kunnen hier gewoon mensen zijn. En dat is een fijn rustpunt in de wereld van glitter en glamour.”

Op 12 maart staat de volgende Ondernemersavond gepland. Dan komt Henk Jan Knol van Topicus zijn ervaringen delen in het Holtens Ondernemershus.