Categorieën

Punten en uitval voor Keuben en Rietman in Rudersberg

HOLTEN – Zijspancrossers Justin Keuben en Dion Rietman hebben zondag tijdens de 13e en voorlaatste Grand Prix in het Duitse Rudersberg wederom 5 punten aan hun conto kunnen toevoegen. Op de spektakelpiste die door regen behoorlijk glad werd, kon in de kwalificatie wedstrijd een 7e plaats behaald worden om zondag een plek op de eerste startrij te zoeken. Na de kwalificatie wedstrijden gingen de hemelsluizen open en dat voorspelde niet veel goeds voor de wedstrijd.

Zondagmorgen kon er nog getraind worden maar na enkele ronden werd de camper weer opgezocht en hadden de monteurs het druk om de VMC Zabel weer te prepareren voor de eerste manche. In de wedstrijd reden Keuben en Rietman zich naar een 16e plaats en verdienden hiermee 5 punten voor het kampioenschap. De tweede manche begon met een super start en zo kwam het duo als elfde door na een ronde maar twee ronden later brak de bout van de voetsteun af en werd gedesillusioneerd de pits opgezocht en was het over en uit.

Zaterdag en zondag vindt de laatste Grand Prix van het jaar plaats op circuit de Herikerberg in Markelo. Keuben en Rietman zullen alles uit de kast halen om zich in het eindklassement naar een  twintigste plek te rijden en hopen dat vele Holtenaren  de weg naar het circuit weten te vinden om hen naar voren te schreeuwen. Evenementsponsors deze week waren Foodservice Salland en Jopa Racing Products, waarvoor namens het duo hartelijk dank namens het duo.