Categorieën

Recept: Boeren hangop

400      gram uitgelekte yoghurt (is ongeveer een liter yoghurt)

200      gram slagroom

1          stuk     vanillestokje

4          gram    gelatine

85        gram    suiker

25        gram    vanillelikeur of kaneellikeur of water

Neem een liter yoghurt, doe deze in een schone keukendoek, bind de doek bij elkaar en hang deze in de koelkast voor minimaal 24 uur. Zet er wel een bakje onder voor het lekvocht. Weeg de uitgelekte yoghurt en dit zal rond de 400 gram zijn. Pas het recept aan naar het gewicht van de yoghurt als het geen 400 gram is. Klop de slagroom op totdat deze mooi lobbig is en zet het even weg.

Snijd het vanillestokje door het midden en schraap het merg eruit. Doe dit bij de yoghurt. Verwarm de likeur of water en los hierin de gelatine op. Vermeng dit met ongeveer 100 gram yoghurt en zorg dat het licht warm word en de gelatine goed oplost. Vermeng dit met de rest van de yoghurt en roer hier de opgeslagen slagroom doorheen. Zet het in de koelkast en laat het opstijven voor minimaal 6 uur. Lekker met bijvoorbeeld ananas, pruimen of aardbei.

Eet smakelijk!

Erik de Mönnink