Categorieën

Sidecarteam Splo op 20e plek na race in Lochem

HOLTEN – Afgelopen zondag 4 maart werd er in Lochem de eerste wedstrijd om het NK zijspan verreden. Door het koude weer van de week ervoor was de baan hard en glad. Door de vele aanmeldingen van in totaal 45 combinaties werd er in twee groepen getraind. Tijdens deze training konden Wilfred Vos en Gertie Eggink niet echt hun ritme vinden en bleek ook de motor problemen te ondervinden, waarna er werd besloten de training te staken om schade te voorkomen. Ondanks dat de training niet vlekkeloos verliep werd er alsnog een 13e tijd genoteerd.

Door de organisatie werd er besloten om alle aanwezige zijspan combinaties in één keer te laten starten in de manches. Hierdoor stond er een veld van 45 combinaties, in 3 rijen dik achter het starthek. Met een 13e tijd hadden Wilfred en Gertie het geluk dat er nog vanaf de eerste rij gestart kon worden. De start van de eerste manche verliep redelijk goed totdat de deur in de 1e bocht door een andere combinatie werd dicht gegooid. Hierdoor werden Wilfred en Gertie een aantal plaatsen terug gezet en kwam de combinatie rond de 15e plek door. Na een aantal goede ronden gereden te hebben hield de motor er plotseling mee op, waardoor er een ronde is stil gestaan.

Na de motor weer aan de praat te hebben gekregen werd de manche uitgereden en is de combinatie afgevlagd op een 35e plaats. Na veel werk aan de motor tussen de beide manches kon er begonnen worden aan de tweede manche. Tijdens deze start kwamen Wilfred en Gertie goed weg en kwam de combinatie op een 10e plaats door in de 1e ronde. Doordat het moeilijk inhalen was op de harde en gladde baan is deze plaats lang behouden gebleven. Een aantal ronden voor het einde is er nog één plaats goed gemaakt en zijn Wilfred en Gertie afgevlagd op een 9e plaats. In de dag uitslag en tevens tussenstand om het NK zijn Wilfred en Gertie op een 20e plaats terug te vinden. De volgende wedstrijd om het NK zal worden verreden op 1 april (Eerste Paasdag) in Valkenswaard.