Categorieën

Sidecarteam Splo tweede eindstand NK

HOLTEN – Afgelopen zaterdag 2 september hebben Wilfred Vos en Gertie Eggink de laatste wedstrijd om het NK kampioenschap verreden in Lichtenvoorde. Bij deze laatste wedstrijd zou er door Wilfred en Gertie worden gestreden om een plaats bij de top 3 in de eindrangschikking, en hierdoor beloofde het dan ook een spannende dag te worden. De kampioen was inmiddels al bekend en het hoogst haalbare zou dan ook de 2e plaats zijn. Voor deze laatste wedstrijd hadden zich maar liefst 27 combinaties aangemeld.

De tijdtraining werd ‘s morgens verreden en hierin werd door Wilfred en Gertie de 3e tijd op de klok gezet, dit betekende dat de combinatie als derde naar het starthek mocht tijdens de manches. De start van de 1e manche verliep redelijk, tijdens de start werd de combinatie ingesloten waardoor Wilfred besloot van het gas af te gaan en het zekere voor het onzekere te kiezen, om op deze manier ongeschonden aan de manche te kunnen beginnen. De grootste concurrent, team van Werven lag na deze start een aantal plaatsen voor Wilfred en Gertie. Na een spannende manche met mooie gevechten is de 1e manche afgesloten op een 4e plek, ruim voor team van Werven.

Door deze uitslag stonden Wilfred en Gertie op dat moment op een 2e plaats in de eindrangschikking en was het zaak om in de 2e manche geen gekke dingen te doen en de concurrentie achter zich te houden. Na de start van de 2e manche kwam er een herstart, doordat er een gevallen combinatie midden op de baan lag. De herstart pakte voor Wilfred en Gertie goed uit en er werd rijdend op een 2e plaats aan de manche begonnen met team van Werven in het achterwiel. Er werd een hoog en constant tempo gereden door Wilfred en Gertie waardoor het gat op de concurrentie steeds groter werd.

Na een (voor het hele team) zenuwslopende 2e manche kwam de combinatie op de 2e plaats over de finish. Door een 4e en een 2e plaats zijn Wilfred en Gertie op een zeer verdienstelijke 2e plek geëindigd in het dagklassement. Door deze behaalde resultaten in de laatste wedstrijd in Lichtenvoorde, zijn Wilfred Vos en Gertie Eggink op de 2e plaats geëindigd in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap Zijspancross.