Categorieën

Tim Hakkert grijpt titel bij tafeltenniskampioenschap

HOLTEN – De tafeltennisvereniging Holten organiseerde zaterdag 5  januari de Open Holtense kampioenschappen tafeltennis voor recreanten. Met een mooi aantal deelnemers van circa 30 spelers was het wederom een sportief evenement dat zich afspeelde in de gymzaal aan de Vrijheidslaan, de thuisbasis van de Tafeltennisvereniging Holten. De titels  bij de recreanten gingen respectievelijk naar Tim Hakkert (senioren mannen), Karina Blonk (senioren dames) en Thomas Mellema (jeugd). Vanaf ’s ochtends  10  uur  werd in een gemoedelijke  en sportieve ambiance   een spannende strijd  geleverd . De recreanten heren speelden een meerkamp in twee poules. De derde prijs was weg gelegd voor Rik Stoevenbelt die in de strijd om de derde en vierde plaats Sander Boonstra wist te verslaan met 3-2.

De plek om de titel ging tussen Ruben Jol en Tim Hakkert. In hun onderlinge duel werd de strijd in het voordeel van Tim  beslecht die de titel met een fraaie 3-0 overwinning veilig stelde. Bij de dames, die naast het meespelen in de recreantenpoule bij de mannen, een eigen driekamp afwerkten ging de finale tussen Karina Blonk en Sacha Jansen. In een spannende partij moest de vijfde en beslissende game gespeeld worden. Karina pakte met een 11-8 winst de partij en zette daarmee het kampioenschap bij de dames op haar naam. Nancy Meinders eindigde als derde. In de jeugdklasse werd een dubbele meerkamp afgewerkt. Zowel de strijd om de derde en vierde plaats als ook de strijd om de ereplaats was een uitermate spannende aangelegenheid. De derde plek ging uiteindelijk naar Kick Meinders die Chris Vrugteveen met 3-1 wist te verslaan. Het duel om de eerste en tweede plaats ging tussen Thomas Mellema en Jaydi Pol.

En het werd een echte finale met twee spelers die weinig voor elkaar onderdeden. Thomas trok aan het langste eind door de 5e en beslissende game te winnen met 11-5. Hierdoor mocht Thomas  zich tot Holtens kampioen bij de jeugd laten huldigen. In het dubbelspel werden koppels gevormd van recreanten hetgeen altijd  een aardige mix aan wedstrijden oplevert. De finale in het dubbelspel ging tussen Ruben/Karina  en Sander/Paul v.d. Linde. Met een 3-0 overwinning trokken Sander en Paul de finalepartij naar zich naar zich toe. In verband met het plotselinge overlijden van spelend lid en tevens penningmeester Bram Veefkind werd het toernooi voor de competitie spelers afgelast. Omstreeks 16.00 uur  werd het toernooi afgesloten met het uitreiken van de door het Klavier beschikbaar gestelde prijzen.