Categorieën

TODA op Palmzondag in Dorpskerk

HOLTEN – Op de avond van Palmzondag, 13 april, geeft het bekende gospelkoor TODA uit Rijssen in de Dorpskerk een miniconcert rondom het lijdens-evangelie. Dit vormt een passende opening voor de Stille Week. De Open Deur verzorgt de organisatie en rekent dan ook op een behoorlijke opkomst.

De tijd voor Pasen is voor velen een tijd van bezinning en overdenking. Een tijd waarin wordt stilgestaan bij het offer dat God bracht voor de mensheid. Deze lijdens-tijd, zoals het vaak genoemd wordt, heeft vele muzikanten en componisten geïnspireerd tot het maken van prachtige muziek. Deze muziek beschrijft in klank en tekst het lijdensverhaal van Christus van af het laatste avondmaal tot aan Zijn opstanding.

Gospelkoor TODA brengt onder de titel “Want alzo lief…” een veertiental van deze muziekstukken tijdens een ingetogen themaconcert begeleidt door orgel en de eigen band in akoestische setting.

Piano, basgitaar, keyboard, blokfluit, basklarinet en cajón begeleiden het koor tijdens de zang. De muziek wordt afgewisseld met korte getuigenissen van de mensen die dichtbij Jezus stonden in de periode rondom zijn kruisiging. Daarnaast is er ook samenzang, beeld, gebed en het doven van de kaars. Aanvang: 19.00 uur. Het concert op zich duurt 75 minuten. Aan de uitgang wordt er gecollecteerd.