Categorieën

Van alles te doen op Holterberg in meivakantie

HOLTEN – Het is bijna meivakantie, dus is er weer van alles te doen op de Holterberg. De maandag 30 april organiseert Natuurmuseum Holterberg een spannende en kleurrijke “Nature Experience”  tocht op de Holterberg.  Natuurbeleving in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.  
Een ranger van het Natuurmuseum neemt de kinderen mee naar het Bos van Daantje Das voor een spannende Nature Experience tocht.

“Met een  schepnet naar de salamandervijver. Zijn er muizen in de val gelopen, kan je een worm horen lopen? Durf jij een uilenbraakbal uit te pluizen? Spannende verhalen. De kinderen gaan het allemaal beleven in het Bos van Daantje Das, bovenop de Holterberg. Na afloop is er voor iedereen een “Nature Experience” diploma én een ijsje”, aldus een woordvoerder. Het begint om 11 uur en reserveren kan via 0548-361979 of info@museumholterberg.nl.

Op donderdagmiddag 3 mei kan om 13.00 uur ook bij Natuurmuseum Holterberg onder begeleiding “Houtendieren knutselen”. Eerst moet er gelijmd worden en daarna gaan deelnemers aan de slag met verf. “Zo maak je een prachtig dier van hout, die je natuurlijk ook mee naar huis mag nemen. Verder mag je in het museum een spannende speurtocht maken en kan je de mooie tentoonstelling “Rovers, zangers en reizigers” bekijken en alles leren over vogels. De kosten zijn entree museum en € 3,95 voor het knutselen. Aanmelden is niet nodig”, besluit de woordvoerder.