Categorieën

ViaVie Welzijn organiseert zomeractiviteiten voor senioren

HOLTEN – ViaVie Welzijn Rijssen-Holten organiseert  ook deze zomer weer wekelijks een aantal leuke, gezellige en informatieve activiteiten in juli, augustus en september.  Veel senioren geven aan dat met name de zomerperiode stil is, dat men vaak alleen is en behoefte heeft aan leuke uitjes waarbij de sociale contacten en de gezelligheid een belangrijke rol spelen. Vandaar dat er iedere week iets te doen is.

“Heeft u nog niet een zomer activiteitenboekje ontvangen, dan kunt u deze afhalen bij ViaVie Welzijn, Wijnand Zeeuwstraat 26-005 te Rijssen of Smidsbelt 6 te Holten. Als u niet in de gelegenheid bent langs te komen, dan kunt u ons bellen om een boekje te ontvangen per post.  Er wordt vanuit gegaan dat u zelf naar de plaats van activiteit of verzamelplaats komt. Mocht dit niet mogelijk zijn, neemt u gerust contact op met ViaVie Welzijn op telefoonnummer 0548-362755”, aldus een woordvoerder.  In juli staan de volgende activiteiten op het programma:

Op woensdag 11juli is er sorbet eten bij bakkerij Nijkamp. men krijgt  een heerlijke royale sorbet  met afsluitend een kopje koffie/thee bij bakker Nijkamp, kosten € 7,00 p.p. Aanvang: 14.30 uur. “Wat is er nu lekkerder dan een frisse koele versnapering op een  warme zomerdag met uitzicht op de bedriegertjes op het gezellige terras van de Smidsbelt?”

Op woensdag 18 juli is er ‘Van samen zingen word je blij!’  “U kunt  gaan zingen in de bibliotheek van Rijssen. Deze ochtend staat onder begeleiding van Nelleke Rozenbeek. We gaan deze morgen op reis “Met een karretje over de zandweg” helemaal naar de ‘Tulpen van Amsterdam’ en dan weer terug. Wat we onderweg tijdens onze reis allemaal tegenkomen, blijft nog een muzikale verrassing”, aldus de woordvoerder. Aanvang: 9.30 uur tot circa 11.00 uur. De prijs bedraagt voor leden € 3,00 en € 4,50 voor niet-leden (inclusief een kopje koffie met iets lekkers).

Op donderdag 26 juli is er ‘Tea of the Day’ bij de Hoestinkhof te Markelo. “Gezellig samen thee/koffie drinken en genieten van een klein puntje hartige taart, bladerdeeghapje, taartje, koekje en scone. Geniet van het prachtige uitzicht op het Twentse landschap bij dit mooie Britse Theehuis.” Aanvang: 14.30 uur, prijs € 10,00 p.p. Voor bovenstaande activiteiten kan men zich aanmelden bij ViaVie Welzijn Rijssen-Holten, tel.nr. 0548-36 27 55.