Categorieën

Vijftien WK punten voor Keuben en Rietman

HOLTEN – Zijspancrossers Justin Keuben en Dion Rietman hebben tijdens de grote prijs van Duitsland, die werd verreden op circuit de Sattel in Bessenbach, een fantastische prestatie neergezet. Vorig weekend werd er tijdens de Zwarte cross gereden om te kijken of Rietman goed was hersteld van de ribblessure die hem nog parten speelde van de crash in Estland 4 weken geleden. Na de twee goed gereden manches werd duidelijk dat er gestart kon worden in Grand Prix nummer 9.

Met 51 inschrijvingen werd het een drukke bedoening in twee groepen, maar Keuben en Rietman reden zich in de kwalificatie naar een prima 9e tijd. Dus mochten ze zondag als nummer zeventien oprijden om plaats te nemen achter snelle starter Veldman. Bij de start schoot Veldman als een komeet uit de startblokken en Keuben en Rietman konden goed volgen, ze kwamen als 8e de eerste ronde door om vervolgens goede rondetijden neer te zetten. Toch lukte het de Finse broers om het duo te passeren maar ze maakten hierbij een fout door de motor te laten afslaan. Keuben-Rietman konden toen geen kant meer op en reden er achterop en tot overmaat van ramp dook ook team Sanders hier nog bovenop .Toch kon de strijd op een 18e plek  hervat worden en na 35 minuten werden ze afgevlagd op een 16e plaats en dat betekende dat er 5 WK punten

konden worden bijgeschreven. De tweede manche was er weer een zeer goede start en kwam men rond plek 14 de eerste ronde door. Het duo rukte op naar plek 11 om daar stevige maar faire duels uit te vechten met team Weiss. Duels die in het voordeel van Keuben-Rietman werden beslist en zo konden er nog eens 10 WK punten worden bijgeschreven. Dit was de hoogste notering van het duo ooit tijdens een wedstrijd om het wereldkampioenschap. In de tussenstand is het duo nu beland op een 17e plek. Tijdens  het uitkomen van deze krant is het team alweer in  Stelpe in Letland, om daar te proberen om wat punten mee te nemen naar huis. Keuben en Rietman willen bij deze de vele supporters uit Holten bedanken die op welke manier dan ook aanwezig waren om het team te supporteren .

 

Foto Luc Vanderaa