Categorieën

Vrijdag 1 juni weer een repaircafé

HOLTEN – Vrijdag 1 juni staat het  enthousiaste team vrijwilligers weer klaar om naar kapotte spullen te kijken en zo mogelijk te repareren. Tussen 13.30 uur en 16.00 kan men terecht in het Jeugdhonk aan de Tuinstraat 2 te Holten. De ingang is links van de hoofdingang. “Heeft u kapotte kleding, gereedschap, huishoudelijke apparaten, speelgoed of iets anders, een van de vrijwilligers kijkt er graag naar om te zien wat er mogelijk is, weggooien of recyclen kan altijd nog. Repareren is namelijk beter voor het milieu en uw portemonnee.

Nu het tuinseizoen weer in gang is, is het de gelegenheid om uw tuingereedschap weer te laten slijpen en/of  van een drupje olie te voorzien”, aldus een woordvoerder. Als er iets ter reparatie aangeboden wordt is het de bedoeling dat u aanwezig blijft tot de reparatie klaar is. Het repaircafé is een vrijwilligers organisatie en geen bedrijf. Het kan zijn dat gevraagd wordt om zelf mee te helpen met de reparatie en te zien hoe men het in de toekomst zelf kan repareren.

Of om in te stemmen met de oplossing die is bedacht. Is er een nieuw onderdeel nodig, dan wordt gevraagd dit zelf aan te schaffen en kan dit op een later moment gebruikt worden voor de reparatie. Een vrijwillige bijdrage in de pot is welkom, deze bijdrage wordt weer gebruikt voor aanschaf van gereedschap of ander materiaal dat gebruikt wordt voor de reparaties.