Categorieën

VV Holten doet uitstekende zaken

HOLTEN – In de strijd tegen degradatie heeft VV Holten goede zaken gedaan afgelopen zondag in en tegen Hengelo. Met een prima eerste helft, en een strijdbare tweede, werden de drie punten meegenomen naar Holten. Dankzij dit resultaat heeft Holten het veilig stellen van klassebehoud helemaal in eigen hand. Volgende week moet er gewonnen worden thuis van Bon Boys en dan mag Holten volgend jaar ook weer uitkomen in de vierde klasse.

Holten begon uitstekend aan de wedstrijd en creeerde een aantal goede kansen. Zo stond Jur Pol tot tweemaal toe vrij voor de keeper, maar wist de middenvelder het net niet te vinden. Medespeler Bas Tuitert liet zien hoe het wel moest. Na een diepe bal van Erik Peters scoorde hij koel in de ‘een op een’ situatie. Het luchtje van buitenspel aan deze goal leek bijna iedereen te ontgaan, en uiteraard klaagde uit Holten niemand hierover.

Voor rust liep Holten ook nog uit naar 0-2. Na een goede interruptie van een aanval van Hengelo was de bal in twee passes bij de snelle Erik Peters. De ‘witte pijl’, die normaal gesproken in het tweede speelt, liet zijn klasse zien en rondde prachtig de dieptepass van Jur Pol af met de binnenkant voet.

Na rust speelde Holten iets minder sterk, maar kreeg het nog steeds een paar goede kansen en mogelijkheden tot kansen. Echter een gebrek aan scherpte of snelheid brak deze kansen vaak op. Hengelo zelf kwam beter in de wedstrijd door een aantal mutaties. Dit resulteerde onder andere in de fraaie 2-1 van de linkerspits van de thuisploeg. Hij verschalkte Bekkernens met een ‘trekbal’ vanaf de punt van de zestien in de verre bovenhoek. Nog geen twee minuten probeerde de speler het nogmaals, maar gelukkig voor Holten ging deze bal net over.

Hachelijk werd het ook nog toen een middenvelder vanaf de middenlijn een bal richting de kruising joeg, waarbij Bekkernens alle moeite had de bal te pareren. Voor de rest werden de gastheren niet meer echt gevaarlijk, mede dankzij het goede spel van Jordy Landeweerd in de defensie van Holten.

Met de drie punten is Holten een stap dichterbij lijfsbehoud. Komende zondag om 14.00 start de laatste en allesbeslissende wedstrijd van het seizoen op Meermanskamp.