Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde een fractie lagere temperaturen. Op vrijdag bevindt Nederland zich in een meteorologisch ‘niemandsland’. Het is dan rustig weer met een grote kans op mist of lage bewolking. In het weekeinde veroorzaakt een krachtig Russisch hoog (kerndruk ruim 1045 hPa) een zuidoostelijke stroming. De neerslagkansen zijn klein, maar het is wel meest bewolkt en maxima rond 5.0 graden.

Vrijdag ochtend is het waarschijnlijk op veel plekken mistig. De mist kan hardnekkig zijn. Verder op de dag blijft het nevelig, de zon zullen we waarschijnlijk niet zien. De middagtemperatuur loopt op de circa 5.0 graden. De wind komt uit het oosten en is overwegend zwak. In de nacht naar zaterdag is er opnieuw kans op mist. Zaterdag is prima winterweer. Het is droog en er is een afwisseling van nu en dan zon en wolkenvelden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Het wordt 5.0 a 6.0 graden. Door de frisse oostenwind vriest het voor het gevoel. Ook zondag ziet er niet verkeerd uit, zo als het zich nu laat aanzien. We kunnen genieten van geregeld zon, wel drijven er wolkenvelden over, strak blauw zal het niet zijn. Bij een matige oostenwind later gedurende de dag draaiend naar zuidoost wordt het rond de 6.0 graden. Na het weekeinde dringen uitlopers van een IJslanddepressie tot het Noordzeegebied door. Dat betekent een overgang naar wisselvallig weer, dagelijks trekken neerslaggebieden over ons land.

De wind zoekt de zuidwesthoek op en trek flink aan. De maximumtemperaturen liggen tussen 5 en 7 graden. Goed weekend.

 

Weerman, Freddie Paalman