Categorieën

Weekend Weersverwachting

Overgang naar geleidelijk minder koud weer. Vanaf vrijdag voltrekt zich een overgang naar wisselvallig weer. Er valt dan wat regen, maar soms ook (natte) sneeuw. De middagtemperatuur loopt in het weekeinde op naar een graad of 6, in de nacht en ochtend schommelt het kwik rond het vriespunt. Op de weerkaart zien we vrijdag het frontensysteem van een thans nog diepe IJslanddepressie over onze omgeving trekken; in de loop van het weekeinde bereikt een volgend front (met mogelijk een randstoring) het Noordzeegebied. In het weekeinde gaat de wind uit het zuidwesten waaien.

Vrijdag is de vorst licht en neemt later de bewolking en de kans op neerslag wat toe. Naar het oosten is de neerslagkans kleiner en is de zon zo nu en dan te zien. Verder naar het oosten is de neerslagkans kleiner en is de zon zo nu en dan te zien. De maxima komt uit op 3.0 a 4.0 graden. Er staat een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Zaterdag is het aardig winterweer met een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Het blijft overwegend droog. De middagtemperatuur komt uit op 5.0 graden. De wind draait gedurende de dag van west naar zuid, het waait matig. Zondag is er vrij veel bewolking en trekt opnieuw een neerslaggebied over het land. Daarbij is kans op (natte) sneeuw. Het kwik stijgt naar 5 a 6.0 graden en er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Volgende week wordt het geleidelijk zachter. Halverwege de week komen de middagtemperaturen uit op 6.0 a 7.0 graden,(’s nachts soms kans op lichte vorst. Goed Carnavals weekend.

 

Weerman, Freddie Paalman