Categorieën

Weekend Weersverwachting

Tijdens het pinksterweekeinde trekt het hoog boven de Britse Eilanden naar Scandinavië. Deze ontwikkeling staat garant voor veel zon, een aflandige stroming en met Pinksteren temperaturen boven de 22.0 graden. Dus het Pinksterweekeinde een overgang naar meest zonnig en warm weer, verder tijdens Pinksteren vrijwel overal droog. Op maandag en dinsdag kan het alweer een graad of 25 worden. Vrijdag is het opnieuw prima weer met stapelwolken en zonnige perioden. Het blijft droog. De maximumtemperatuur komt uit op 17.0 a 18.0 graden.

Hiermee is het alweer iets warmer en komt de temperatuur op vrij normale waarden uit voor de tijd van het jaar. De wind komt uit het noordwesten en is overwegend matig. Zaterdag begint de dag met vrij veel wolkenvelden, maar in de middag is de zon steeds vaker van de partij. Vooral het oosten maakt kans op een buitje. Het blijft het waarschijnlijk droog. Het kwik stijgt naar een aangename 20.0 graden. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen.

Met Pinksteren belooft het prachtig weer te worden. De wind zoekt de oosthoek op en daarmee wordt warme lucht naar Nederland geblazen. Het kwik stijgt naar 23-24 graden. Er is volop zon en daarmee is het perfect weer om erop uit te trekken. Ook de dagen daarna blijft het warm met 22-24 graden. De zon laat zich vaak zien en de kans op regen is klein. Goede Pinksterdagen namens uw weerman.
Weerman, Freddie Paalman