Categorieën

Weekend Weersverwachting

Op vrijdag en zaterdag wordt het circa 22.0 graden. Verder regelmatig zonneschijn, maar frontale uitlopers van depressies veroorzaken soms wat regen of een enkele bui. Grote neerslaghoeveelheden lijken onwaarschijnlijk al hou ik een slag om de arm voor zondag. Zondag is de warme lucht alweer vervangen door koelere en blijft de temperatuur steken bij 19.0 tot 20 graden. Vrijdag wordt een mooie zomerdag.

Er kan genoten worden van flink wat ruimte voor de zon. Vooral in het binnenland ontstaan ook stapelwolken, maar deze zijn niet dreigend en er valt geen regen uit. Er staat weinig wind uit het westen en daardoor voelt het warm aan met maxima van 23 of 24 graden. Zaterdag hebben we grote temperatuurverschillen. De wind waait eerst uit het zuiden en daardoor kan het vooral in het oosten snel opwarmen. In de loop van de dag draait de wind naar het westen en wordt het minder warm. De maxima ligt tussen de 23.0 a 24.0 graden. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af.

De bewolking neemt in de middag toe en er kan verspreid over het land een bui ontstaan. Vooral in het oosten van ons land is er kans op onweer. Zondag is er meer bewolking en trekken enkele buien over het land. Daarbij is er kans op onweer. Bij een aantrekkende (zuid)westenwind en nu en dan zon wordt het niet warmer dan 19.0 graden. Na het weekend neemt de kans op neerslag af en komt de zon vaker tevoorschijn. De temperatuur gaat in de lift. Halverwege de week is het circa 23.0 graden. Zomerse temperaturen op grote schaal worden voorlopig niet verwacht. Prettig weekend.

Weerman, Freddie Paalman