Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde trekt de stormdepressie: kerndruk 946 hPa, naar IJsland en bij Ierland arriveert een volgend lagedrukgebied. Wij bevinden ons zaterdag in een zuidelijke stroming met aanvoer van bijzonder warme lucht. Zondag  bereikt een oceaanfront ons land, neemt de warmte wat af en later op de dag stijgt de neerslagkans. Op vrijdag lijkt de warmte iets af te zullen nemen vanwege de passage van het koufront van een diepe oceaandepressie. Mogelijk valt er ook een enkele bui maar de kans lijkt niet erg groot. Het weerbeeld kenmerkt zich vrijdag door wolkenvelden, of sluierwolken. Maar er is ook geregeld zonneschijn.

De zuidenwind is matig van kracht. Het wordt een warme dag met circa 23.0 graden. Zaterdag kunnen liefhebbers van zonnig en warm nazomerweer nog even genieten. Het is vrijwel zonnig en uitstekend weer voor buitenactiviteiten. De korte broek kan uit de kast en een jas is zeker niet nodig. Na een uitzonderlijk warme nacht met een graad of 15, stijgt het kwik in de middag naar ongeveer 26.0 graden, een zomerse dag. In oktober 1921 zijn voor het laatst zo laat in het najaar zulke hoge temperaturen gemeten! De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, 3-5 Bft. Zondag begint nog aardig met nog regelmatig ruimte voor de zon. In het oosten en noordoosten schijnt ook ’s middags nog even de zon en wordt het in de loop van de later middag bewolkt, dan kans op regen.

Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het nog  20-21 graden. Vanaf maandag moeten we het doen met vrij normale temperaturen van een graad of 15. De bewolking overheerst en soms valt wat regen. Af en toe laat de zon zich zien. De nazomer is dan wel echt voorbij, maar een periode met onstuimig en kletsnat herfstweer laat nog steeds op zich wachten. Prettig weekend.

Weerman, Freddie Paalman