Categorieën

Weekend Weersverwachting

Tijdens het weekeinde zijn er perioden met regen. We krijgen namelijk te maken met de golvende frontale zone van een nieuw en omvangrijk Atlantisch lagedrukgebied. Het zenuwcentrum bevindt zich vrijdag en zaterdag ten noordwesten van de Britse Eilanden en IJsland, met een kerndruk van circa 960 hPa. De uit zuidelijke richtingen waaiende wind wordt matig tot vrij krachtig. Ook zondag houden we het niet droog. De middagtemperaturen blijven met waarden omstreeks 13 graden aan de hoge kant. Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog weer. De dag begint waarschijnlijk vrij bewolkt.

Vrijdagmiddag is er overal ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt op tot 13.0 a 14.0 graden, er waait een matige zuiden tot zuidoostenwind. Zaterdag verloopt wisselvallig met regelmatig regen en nauwelijks ruimte voor de zon. Doordat de wind stevig uit zuidelijke richtingen blijft waaien komt de temperatuur vrij hoog uit. Zaterdag wordt het rond de 13.0 graden. Op zondag trekt een nieuw regengebied over het land. Later op de dag wordt het weerbeeld, waarschijnlijk een mix van buien en opklaringen. Ook zien we af en toe misschien de zon. Doordat de wind stevig uit het zuiden komt, komt de temperatuur op vrij hoog uit. De middagtemperatuur bedraagt ongeveer 14.0 graden. Na het weekeinde is het vooral maandag nog regenachtig weer. Daarna gaan hogedrukgebieden weer domineren.

Daardoor vanaf woensdag meest droog en rustig weer. Met regelmatig zon en een zwakke tot matige zuidenwind wordt het rustig najaarsweer. Het blijft vrij zacht voor de tijd van het jaar met overdag 11-14 graden en in de nacht 5-8 graden. Op de lange termijn koelt het vooral vanaf 18-19 november duidelijk af. Prettig weekend.

Weerman, Freddie Paalman