Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde tamelijk onstuimig en zacht weer. Van zaterdag tot en met zondag trekt een nieuwe, omvangrijke oceaandepressie noordelijk van Schotland langs, naar het noorden van de Noordzee. In het ‘zenuwcentrum’ loopt de luchtdruk tijdelijk terug naar 952 hPa. Een mogelijk vinnige ‘handlanger’ van de hoofddepressie wordt op zondag boven het midden van de Noordzee verwacht. Een en ander betekent aanhoudend wisselvallig weer. In de nacht van zaterdag op zondag kan er 10 mm vallen. Verder maxima tot 9 of 10 graden en een straffe zuidwester. De randstoring op zondag kan uitgroeien tot een heuse stormdepressie met windstoten boven 80 km/uur. Vrijdag wordt een grijze dag met wat lichte regen of motregen.

Het is zacht voor de tijd van het jaar met een middagtemperatuur van circa 10.0 graden. Gemiddeld komt de maximumtemperatuur begin februari uit op 5-7 graden. In de nacht naar zaterdag gaat het harder regenen. Daarbij kan het ook weer stevig waaien, er staat een vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Ook zaterdag is het onstuimig met een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind. Er is een mix van buien en af en toe zon. Met 10-11 graden is de temperatuur opnieuw relatief hoog. Zondag wordt het 8-9 graden.

De wind waait nog steeds uit het zuidwesten en is nadrukkelijk aanwezig. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en regelmatig regen. De zon krijgen we helaas niet te zien. Op maandag trekt nog een enkele bui over het land. Tussendoor is er ruimte voor regelmatig zon en het wordt 6-7 graden. Medio volgende week wordt het, dankzij een krachtig hogedrukgebied boven het Europese vasteland, droger, rustiger, meer zon en minder zacht. Mocht het hoog Scandinavische aspiraties krijgen, dan kan het in de nacht en ochtend weer wat gaan vriezen, maar dat zal geen matige vorst zijn. Fijn weekend.

Weerman, Freddie Paalman