Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde droog, zonnig en in de middag zeer zacht. Onder invloed van een krachtige en standvastige atmosferische hoogterug is het tot voorbij het weekeinde droog, vaak zonnig en zeer zacht. Van vrijdag tot en met maandag zijn middagtemperaturen ruim boven 10 graden mogelijk. Verder is de dagelijkse gang dikwijls heel groot want in de nacht en vroege ochtend is regionaal lichte vorst mogelijk. We noemen dit in weertermen ook wel fraai stralingsweer.

De droge lucht wordt aangevoerd door een overwegend zuidelijke stroming. Verder er staat niet veel meer dan een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. Vrijdag belooft het een prachtige lenteachtige dag te worden. De zon maakt overuren en er is nauwelijks een wolkje aan de lucht. Bovendien blijft het de hele dag droog. Met een maxima van 12.0 a 13.0 graden is het voor het gevoel voorjaarsachtig. Normaal is het halverwege februari 5-6 graden en daarmee is het vrijdag dus veel zachter dan gebruikelijk. Er staat een overwegend een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Zaterdag is er flink wat zon, misschien ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 11-12 graden. Opnieuw staat er weinig wind uit het zuiden tot zuidwesten. Het is perfect weer voor een wandeling of fietstocht. Zondag flinke perioden met zon, kans op enkele stapelwolken of sluierwolken. Met maxima van 12.0 graden blijft het lenteachtig. De zwakke tot matige wind komt uit het zuidoosten. Ook deze dag hoeven we geen neerslag te verwachten. Midden volgende week verschijnt een nieuw hogedrukgebied boven onze omgeving. De neerslagkansen blijven op de lange termijn dan ook aanhoudend klein, maar het wordt waarschijnlijk wel iets minder zacht. Verder wisselen bewolkte en vrij zonnige dagdelen elkaar af. Daarmee is er duidelijk meer bewolking dan in het weekend. Wel blijft het zacht met maxima van 10-11 graden. Het zachte weer houdt voorlopig aan. De kans op koud winterweer is nihil. Goed weekend.

Weerman, Freddie Paalman