Categorieën

Weekend Weersverwachting

Westcirculatie op toeren. Over het algemeen vrij veel wind de komende tijd. Dynamische westcirculatie floreert. De komende tijd is het een komen en gaan van fronten en (rand)storingen. Dat betekent geregeld regen of buien en soms ook veel wind. Het zal nog wel even duren voor het tij keert. Met de krachtige, enigszins meanderende westelijke (hoogte)stroming trekt de komende tijd (tot zeker half maart) een ware optocht van fronten en (rand)storingen naar het Noordzeegebied. Daardoor dikwijls regen of buien en vanwege soms grote luchtdrukverschillen, vliegt ook de wind van tijd tot tijd in de gordijnen. Met name tijdens het weekeinde, wanneer enkele randstoringen met de krachtige straalstroom over of net ten noorden van Nederland naar het oosten trekken, is er kans op windstoten boven 75 km/uur.

De middagtemperaturen bereiken veelal waarden rond het langjarig gemiddelde. Vrijdag zijn er stapelwolken en nu en dan zon. Er ontstaan misschien een paar lichte buien. Aan het begin van de ochtend is het wat frisjes. Het wordt circa 10.0 graden. In de ochtend waait er nog een stevige westenwind. In de middag draait de wind naar het zuidwesten en wordt overwegend matig. Zaterdag wordt een onstuimige dag met veel wind en regelmatig buien. Tussen de buien door zien we af en toe de zon. De westenwind is matig tot vrij krachtig. Ook is kans op  windstoten. De maximumtemperatuur varieert van 10 tot 11 graden.

Ook zondag is het herfstachtig met een stevige westenwind en regelmatig regen. Er is weinig ruimte voor de zon. Het wordt circa 8.0 a 9.0 graden. Volgende week bevindt ons land zich echter wat dieper in polaire lucht. Met maxima van rond de 8 a 9 graden en  met minima van circa 3 graden, liggen de temperaturen rond de gemiddelde waarden voor half maart. Hiermee zullen we het voorlopig mee moeten doen. Fijn weekend.

Weerman, Freddie Paalman