Categorieën

Weekend Weersverwachting

In het weekeinde afnemende wisselvalligheid. Storingen veroorzaken geregeld regen en veel wind. Wel wordt het met 12 graden wat zachter. Van vrijdag tot en met zondag blijft het wisselvallig, maar de neerslaghoeveelheden worden kleiner en vooral op vrijdag en zaterdag stroomt met een westen- tot zuidwestenwind zachte lucht ons land binnen. Het kwik vloeit uit naar zo’n 12 graden. Vrijdag is het met 11.0 graden vrij zacht. De dag verloopt bewolkt en daarbij valt van tijd tot tijd regen. Het is opnieuw winderig met een (vrij) krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Zaterdagochtend hebben we hetzelfde weer als op vrijdag met veel bewolking en perioden met regen.

Later op de dag neemt de neerslag af. Het wordt 12.0 a 13.0 graden. Misschien komt de zon nog te voorschijn. De zuidwestenwind is vrij krachtig in het binnenland en krachtig in het westen. Zondag zijn er minder buien en met een matige tot vrij krachtige wind is het niet meer zo onstuimig. Wel zijn er vrij veel wolkenvelden en kunnen verspreid over het land enkele buien ontstaan. De zon schijnt nu en dan, het wordt 9-10 graden. Maandag is het tijdelijk wat koeler door een matige noordwestenwind. De dag begint fris met 1-2 graden in het binnenland.

In de middag wordt het 8-9 graden. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, zonnige perioden en daarbij is kans op een enkele bui. Na het weekeinde stoomt het Azorenhoog op naar West-Europa en dat is gunstig. Er voltrekt zich dan vanaf maandag een overgang naar droog en rustig weer met meer zon. De temperatuur is aanvankelijk nog wat aan de lage kant met mogelijk in de nacht en vroege ochtend een graadje vorst. Later in de week gaat het kwik omhoog en verschijnen er vanaf 21 maart maxima tussen 14 en 15 graden op de thermometers. Ziet er niet verkeerd uit. Goed weekend.

Weerman, Freddie Paalman