Categorieën

Weekend Weersverwachting

Vanaf maandag wordt het wisselvallig weer. Op vrijdag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Zondag duidelijk meer bewolking en pas in de avond kans op een bui. In het binnenland wordt het 19.0 graden, alleen op zaterdag wordt een normale temperatuur van 17.0 a 18.0 graden verwacht. Dit jaar lijkt Hemelvaartsdag wisselvallig te gaan verlopen zoals het er nu uitziet. Vanaf zondag trekken vaak verschillende storingen van west naar oost over ons land en is de regenkans tot en met 1 juni vrij groot. De weerkaarten laten zien dat het op Hemelvaartsdag vaak bewolkt is. Ook valt er van tijd tot tijd wat regen of motregen, dus tijdens dauwtrappen zijn regenlaarzen waarschijnlijk wel nodig.

Met een middagtemperatuur 15.0 a 16.0 graden is het behoorlijk fris daarbij waait een stevige westelijke wind. Na Hemelvaartsdag krijgen we een weersverbetering. Vrijdag start de dag op de meeste plaatsen vrij zonnig. Landinwaarts ontstaan wat meer stapelwolken in het oosten is er kans op een lokaal buitje. Op de meeste plekken blijft het gewoon droog. Er waait een matige (noord)westenwind en het wordt circa 20.0 graden landinwaarts. Zaterdag is het iets koeler met een matige noordwestenwind en maxima van 17.0 graden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon en het blijft droog.

Zondag is er vrij veel bewolking en kan er af en toe wat regen vallen. Waarschijnlijk is het overdag droog met een beetje gelukt. Koud is het niet. Met 18.0 a 19.0 graden ligt de middagtemperatuur rond gebruikelijke waarden voor eind mei. In de avond of in de nacht naar maandag volgt wat meer regen. Volgende week gaat de temperatuur nog iets omlaag. De maxima variëren dan van 16.0 a 17.0 graden op. Het weerbeeld is behoorlijk wisselvallig met elke dag grote kans op buien of regen. De zon zien we slechts af en toe.

Goed weekend.

Weerman, Freddie Paalman