Categorieën

Winst in laatste wedstrijd voor handbalmeiden

HOLTEN – Zaterdag ging HV Holten C2 het veld op met maar een doel: winnen. Bij winst was Holten verzekerd van een wisseling op de ranglijst. De tegenstander Travelbags Zwolle stond twee plaatsen hoger als Holten en had bij winst van Holten 1 punt minder wat tot gevolg zou hebben dat Holten in ieder geval boven hun directe tegenstander kwam te staan. Met Yvon in het doel begon men enigszins gespannen aan de wedstrijd. Ook Zwolle was aan het aftasten en niet zeker van een overwinning. De eerste fase van de wedstrijd was het aftasten van de verdediging met diverse schoten op doel aan beide zijden, totdat Zwolle na ca 8 minuten op een een-nul voorsprong kwam.

Op aanwijzingen van coach Pauline Kap antwoordde Holten direct door een 1-1 op het bord te zetten waarna het schaakspel van voren af aan begon. Schoten op afstand van Holten werden door de Zwolse keepster gekeerd, alsmede de schoten op het Holter doel vonden geen weg langs Yvon. Gedurende de wedstrijd kwamen beide partijen beter in het spel en kleine schermutselingen met de cirkelspeelster van Zwolle kwamen Holten op een gekleurde reprimande te staan.

Na de rust was de voorsprong van korte duur want in de eerste aanval werd Zeinab, welke als  keepster met Yvon gewisseld had, gepasseerd. Met Rikke , die de coaching taak van Pauline overnam, ging Holten weer in de aanval en met gerichte schoten vanaf afstand en onderhandse worpen werd gepoogd de Zwolse verdediging te doorbreken. Een schot in de categorie “omhoog en dan drukken” zorgde voor een voorsprong voor Zwolle. De beide teams wisselden elkaar op het score bord steeds af een geen van beiden kreeg tot aan het einde van de wedstrijd de overhand.

Een overtreding tegen Holten zorgde er voor dat zowel bij Holten als Zwolle de cirkelspeelsters er gekleurd op stonden. Met een stand van 9-8 en nog 10 seconden op het scorebord wist Holten de laatste doelpoging te verzilveren en werd er een uiteindelijke eindstand van 10-8 opgetekend door de beide scheidsrechters. Omdat Heino verloor in hun wedstrijd tegen Dalfsen schoof Holten niet één maar twee plaatsen op de ranglijst op. Al met al een geweldige afsluiter van het seizoen en een opsteker voor alle meiden, trainsters en coach.