Categorieën

Zuurbergcross heeft primeur op 20 januari

HOLTEN – Zaterdag 20 januari  staat de eerste editie van een nieuwe crossloop van de A.V. Holten op het programma de Zuurbergcross. Na jaren achtereen de Holterbergcross te hebben georganiseerd was de organisatiecommissie toe aan een nieuwe uitdaging. Doordat er steeds meer verharde fietspaden werden aangelegd de laatste jaren, een aantal bospaden niet meer mochten worden gebruikt, de grote afstand tussen de inschrijving/kleedgelegenheid en het parcours en de problemen rond het parkeren heeft de organisatie besloten om naar een nieuwe locatie te verhuizen.

“Na wat oriënterende gesprekken kregen we de spontane medewerking van MAC de Holterberg die voor dit evenement hun clubgebouw en overige gebouwen wel beschikbaar wilde stellen zodat we daar de inschrijving en kleedgelegenheid konden huisvesten alsmede het weiland om de auto’s te kunnen parkeren. Zo denken we als organisatie een mooier en sfeervoller evenement te kunnen organiseren omdat de inschrijving en start/finish nu allemaal op één locatie is”, aldus Egbert Veneklaas namens de organisatie.

“De commissie is de laatste tijd druk geweest om een aantal mooie en uitdagende parcoursen uit te zetten voor de diverse afstanden en kreeg hierbij ook de spontane medewerking van meerdere grondeigenaren zodat we nu klaar zijn voor de nieuwe uitdaging en natuurlijk ook benieuwd of de deelnemers ook enthousiast zullen zijn.”

Even als voorgaande jaren is ook dit jaar de Zuurbergcross onderdeel van het SNS crosscircuit waarvoor zich na de lopen in Rijssen en Nijverdal bijna 400 deelnemers hebben ingeschreven zodat we in Holten ook een groot aantal deelnemers aan de start verwachten.  Het programma ziet er als volgt uit:  13.00 uur start 10 km ( 2 rondes ),  14.15 uur  2,5 km  (t/m 16 jaar) ,   14.30 uur  1,5 km ( jeugd t/m 9 jaar) ,  14.45 uur  1,5 km  ( jeugd 10 t/m 12 jaar )  en om 15.00 uur start 5 km  (1 ronde)  Inschrijven kan tot 20 minuten voor de start in ’t Stuurhuus aan de Beusebergerweg 37  maar kan ook online via inschrijven.nl.  Voor meer info kijk op avholten.nl of snscrosscircuit.nl.