Categorieën

Zwaar weekend voor zijspancrossers in Tsjechië

HOLTEN – Tijdens de vijfde GP zijspancross die verreden werd op het supersnelle circuit in Kramolin Nepomuk (Tsjechië ) hebben Justin Keuben en Dion Rietman 5 WK punten aan hun totaal toe kunnen voegen. Op Hemelvaartsdag werd er al richting Tsjechië vertrokken om tijdig aanwezig te zijn voor een goede plek op het rennerskwartier. Met 45 teams die zich ingeschreven hadden wist het duo dat het een zware opgave zou worden om zich te kwalificeren. Zaterdag werden er goede trainingstijden geklokt en hier waren  Keuben en Rietman zeer content mee. In de wedstrijd om rechtstreekse kwalificatie ging het na 150 meter echter al mis toen de motor begon te sputteren en hierdoor ook nog een ander team vol inreed op het been van Keuben.

De monteurs hadden de handen vol om de VMC Zabel weer aan de praat te krijgen voor de ‘last chance’ en Keuben werd door een fysiotherapeut klaar gestoomd  om enkele snelle ronden neer te zetten. Snelle ronden die een plek bij de eerste 6 moesten opleveren om zondag te kunnen starten. Na 2 ronden werd er een derde tijd geklokt en met 2 seconden voor de nummer 4 werd al gauw duidelijk dat er zondag gestart kon worden. Tijdens de eerste manche werden mooie duels uitgevochten met andere teams om plaats 17 tot 22 en Keuben en Rietman wisten op een 21e plaats te finishen, net buiten de punten.

De  tweede manche werd er rond de 18e plaats gestart en werd er steeds stuivertje gewisseld met andere teams. Maar door goed door te zetten werd er onder de finishvlag een knappe 16e plek  genoteerd en konden 5 WK punten aan het totaal toegevoegd worden. In de tussenstand staat het duo nu op een 19e plaats met 30 punten. De volgende wedstrijd is zondag Eerste Pinksterdag op het ONK op circuit de Vennebulten in Varssevel .

 

Foto: Luc Vanderaa