Categorieën

Nipte overwinning vv Holten

HOLTEN – Afgelopen weekeinde speelde het vlaggenschip van vv Holten tegen SV Enter bij de roodwitten. Enter en Holten laten er vanaf het beginsignaal geen gras over groeien en gaan gelijk volop de aanval. De eerste doelkans is voor Enter als een vrije trap van een meter of 10 over de middenlijn hoog voor het Holten doel wordt geschoten en de kopbal net naast wordt gekopt. In de aanval erop, van Holten, wordt een voorzet van Glenn Koerkamp door Bas Tuitert in het zijnet geschoten. In de 4e minuut kan Davy Tuitert zijn doel schoonhouden, door met de voet te redden. In de 6e minuut tast de Holtense verdediging mis op de middenlijn en kan een Enter aanvaller alleen richting doelman Tuitert, die goed zijn doel verkleint en naar de bal blijft kijken en zo de aanval onschadelijk maakt.

Er volgt een periode dat het spel heen en weer golft zonder grote kansen. De volgende grote kans is voor Holten in de 20e minuut, als Bas Tuitert tegen zijn gewoonte in een prima voorzet in kansrijke positie naast kopt. In de 28e minuut soleert Koerkamp langs wat verdedigers net buiten het strafschopgebied, op zoek naar een schietkans, maar wordt hij gevloerd. Hij gaat zelf achter de vrije trap staan en schiet de bal in de muur, waarna de rebound ruim over wordt geschoten. In de 33e minuut staat een Enter aanvaller door een prima steekpass binnen het Holter strafschopgebied alleen voor doelman Tuitert, maar die kan met een geweldige reflex redding brengen.

Zo ook in de 41e minuut op een kopbal van dichtbij. In de tweede helft krijgen de gastheren de eerste kans, wanneer ze een vrije trap net buiten ‘de 16’ van Holten krijgen. De bal gaat via de muur over de achterlijn. In de 56e minuut kopt Jaap Huisman van ongeveer 8 meter tussen 3 tegenstanders een afgemeten voorzet van Koerkamp achter de kansloze Enter doelman, 1-0. In de 66e minuut krijgt Huisman de bal uit een voorzet van Bas Tuitert, maar zijn schot belandt naast het doel.

Vier minuten later legt Tuitert vanaf de achterlijn de bal terug op Koerkamp wiens schot voor de voeten van Huisman belandt, waarna zijn schot naast het doel verdwijnt. In de 80e minuut denkt Enter de gelijkmaker te scoren, maar ook zonder de VAR is wel duidelijk dat dit uit buitenspelpositie gebeurde. In de extra tijd is er nog een mooie Holten aanval over meerdere schijven die eindigt met een pass van Huisman op captain Leon Oudenampsen wiens schot rakelings naast het doel van Enter beland. Even later is er nog een aanval van Enter en moet doelman Tuitert ingrijpen om de drie punten mee naar Holten te nemen.