Categorieën

Aanvullende maatregelen in aanpak tegen coronavirus

HOLTEN – Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.. De belangrijkste maatregelen nog even op een rijtje:

Blijf zoveel mogelijk thuis: Ga alleen naar buiten voor werk als je niet thuis kunt werken, voor boodschappen, een frisse neus of als je aan iemand zorg verleent.
Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts: Heb je koorts? Dan blijven ook je huisgenoten thuis. Met uitzondering van mensen in cruciale beroepen en vitale processen.
Alle bijeenkomsten en evenementen worden afgelast tot 1 juni: Ook bij minder dan 100 bezoekers.
Kappers, nagelsalons en schoonheidsspecialisten sluiten tot en met 6 april: Dit geldt ook voor andere zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging.

Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus, dat erop gericht is om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn. Meer informatie en een volledig overzicht (van de gevolgen) van de aanvullende maatregelen vindt men op de website van Rijksoverheid.