Categorieën

Actieve Tennisclub Holten verwelkomt steeds meer nieuwe leden

HOLTEN – Het waren voor vele sportliefhebbers zware tijden toen corona de sportparken gesloten hield. Maar sinds half mei mag er weer gesport worden, met beperkende maatregelen. Ook op het tennispark van TC Holten, gelegen aan de flanken van de Holterberg is sinds die tijd weer het stuiteren van de ballen te horen.

“Het gaat erg goed de laatste tijd”, vertelt voorzitter Anton Beuwer voor het kantinegebouw. Het is maandagavond en op de banen 1 en 2 wordt les gegeven door Marc IJzerman en zijn assistent Noah. “We zien veel nieuwe aanwas bij de lessen, dus steeds meer mensen willen kennismaken met tennis en vinden het ook leuk”, vertelt Beuwer.

TC Holten heeft op dit moment 186 seniorleden en 40 junior leden. Van deze juniorleden volgt het grootste gedeelte tennisles met uitzondering van enkelen die het door hun vakantiewerk en/of studie niet kunnen combineren. “Ook zijn er nog enkele junioren bezig met proeflessen om te zien of de tennissport iets voor hen is. Ik denk dat ze wel zo enthousiast zijn en straks lid worden.” Vanwege corona zijn er nog wel extra maatregelen op de banen in Nederland, zo ook in Holten. Zo moet men vooraf via een online systeem reserveren zodat er niet teveel mensen op de baan zijn. “En onze kantine is nog gesloten, maar die mag gelukkig op 1 juli weer open, dus dat is goed voor de gezelligheid en de clubkas”, lacht Beuwer.

Dit jaar wilde de club zich extra inzetten om leden van clubs met een zomerstop binnen te halen om kennis te maken met de mooie tennissport. “Helaas is dit door het Corona virus in het water gevallen. Normaal geven wij de zomerkaart uit voor € 50 maar omdat de eerste twee maanden er bijna opzitten kost een kaart voor de maanden juli en augustus nu € 30. Leden krijgen dan via de KNLTB Club app de mogelijkheid tot het digitaal afhangen van een baan en kunt als volwaardig lid gebruik maken van de tennisbanen van de TC Holten.” Er is daarnaast nog een andere aantrekkelijke actie door de club bedacht. “Ook wil ik nog even wijzen op de ouder- kind kaart. Ouders die geen lid zijn, kunnen daarmee met hun kind tennisspelen op het park van de TC Holten. Waarschijnlijk vindt het kind dit leuk en de ouder kan op deze manier op een goedkope wijze kennismaken met de leuke tennissport.”

Landelijk zijn er ook initiatieven om mensen kennis te laten maken met de sport. Met de campagne ‘Balletje slaan?’ van proftennisser Robin Haase kunnen mensen kennis maken met tennis, ook als ze geen lid zijn. Haase hierover: “Dit is het moment om aan Nederland te laten zien hoe mooi de tennissport is en bovendien is het bij uitstek coronaproof.” Aanmelden voor deze actie kan via de website www.wijzijntennis.nl. We hopen dat veel mensen weer gaan sporten en daar ook potentiele tennissers bij zitten. Ze zijn van harte welkom bij onze mooie vereniging!” Indien men vragen heeft over het volgen van lessen of het lidmaatschap kan men contact opnemen met: ledenadm@tcholten.nl.