Categorieën

AGENDA KULTURHUS

FILMSPECIAL MANNEN VAN MARS
Vrijdag 19 oktober
Stel, je uitgenodigd bent voor een reünie van je oude middelbare school. Dan ben je vast heel nieuwsgierig hoe het met je oude klasgenootjes gaat. Hoe zien ze eruit? Hebben ze het gemaakt in het leven? Zijn ze aan hun ‘tweede leg’ bezig of zijn het brave huismannen? Er is maar één manier om daar achter te komen, en dat is GAAN. Precies wat de drie oude schoolvrienden Edwin, Mark en Peter doen. Alleen, hun levens blijken wel erg verschillend te zijn. Is het meteen ouwe-jongens-krentenbrood of is dat toch anders als de de 40 bent gepasseerd? Mannen van Mars is echt iets voor een ouderwets avondje uit onder de mannen (en vrouwen). Daarom maken wij er een speciale avond van. Met hapjes, drankjes en in de pauze een originele muzikale omlijsting van Bert Reijlink en Ruben Haneveldt.

LEZING FEEDING THE WORLD
Woensdag 17 oktober
Een boeiende lezing door dr. Ernest van de Ende over hoe we straks alle mensen van eten gaan voorzien. De rol van plantenonderzoek/veredeling en nieuwe procestechnieken in de voedselproductie. Hoe gaan wij straks een wereldbevolking van 10 miljard mensen voeden en wat is of wordt de rol daarin van bijvoorbeeld vleesvervangers.

LEZING HOE KIJKEN WIJ NAAR KUNST?
Maandag 15 oktober
Hoe kijken wij naar kunst? Uw blik wordt niet alleen beïnvloed door ideeën over kunst, maar is ook een neurologische reactie op hetgeen u ziet, ervaart en meemaakt. Is het mogelijk op die basis een objectivering over kunstwaardering te maken? Fréderique Petit verkent aan de hand van soms eeuwenoude definities van kunst, aangevuld met modern onderzoek op het gebied van de neuro(psycho)logische beleving van kunst, antwoorden op filosofische vragen als: Wat is kunst? Hoe vergelijken we kunst? Wat is de waarde van kunst? Vernieuwend, actueel én boeiend!