Categorieën

Alpha Cursus Holten start op 26 januari

HOLTEN – De feestdagen zijn achter de rug en iedereen begint samen aan een nieuw jaar, 2021. Aan het begin van het nieuwe jaar heeft men vaak vele goede voornemens. “Misschien loop je al wat langer met het idee om eens te praten over de dingen die jou persoonlijk bezig houden. Dit zou één  van die goede voornemens kunnen zijn waar je nu mee kunt beginnen. Alpha geeft hiervoor de ruimte en maakt graag tijd voor jou!”, vertelt een Alpha-medewerker. “Dus, als je zin hebt in een goed gesprek, dan is dit je kans. Op dinsdag 26 januari 2021 starten we een nieuwe Alpha cursus in kleine gespreksgroepen. Alpha is gebaseerd op het christelijke geloof en Alpha is samen op zoek gaan naar antwoorden op vragen die jou bezighouden.

Samen kijken naar de zin van het leven.  Voor mensen die graag mee willen doen, maar liever niet fysiek aanwezig zijn, is er ook de mogelijkheid  om  online mee te doen.  Je kunt elkaar ontmoeten, vragen stellen en ontdekken of  Alpha wat voor jou is. In interactieve bijeenkomsten ‘live’ en online, bespreek je samen met andere deelnemers allerlei interessante thema’s.”

Thema’s die voorbij zullen komen zijn: ‘Is er meer in het leven?’, ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden, waarom zou je dat doen?’. “Bij Alpha is er alle ruimte voor ontmoeten, vragen en ontdekken. Misschien weet je helemaal niets van het christelijk geloof, dan is Alpha juist iets voor jou!   Misschien zit je al jaren in de kerkbanken – voor de coronacrises  – ook dan is Alpha iets voor jou!  Je ontdekt iets nieuws en leert nieuwe mensen kennen en het is nog gratis ook!”

Met een e-mailadres en een internetverbinding is online meedoen ook mogelijk. Er wordt begonnen om 19.30 uur met thee of koffie en daarna is er een filmpje of een presentatie. En daarna is er alle ruimte voor verder gesprek. De cursus duurt tien weken en is iedere dinsdagavond. Daarnaast is er ook nog één keer een verdiepingssessie op een zaterdag.  “Alpha geeft je de kans om samen met anderen te zoeken naar zingeving op een leuke en laagdrempelige manier. We starten op dinsdag 26 januari. Probeer het anders gewoon eens!  Zo’n 300.000 Nederlanders hebben ook al eens Alpha gedaan.”

Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar marcvanderduin@ziggo.nl (bij voorkeur voor 19 januari 2021). Deze Alpha cursus is een initiatief van alle geloofsgemeenschappen in Holten.