Categorieën

Badmintonners spelen

gelijk en kleine nederlaag

HOLTEN – Het derde team van Badmintonclub Holten (BCH) mocht Kwiek 3 uit Raalte  ontvangen. Gustaaf Riemersma vocht tegen een snelle speler, erg lastig. Youri Hissink moest er 3 games over doen maar kon geen punt maken, ondanks zijn mooie hoge slagen. Annet Dijkstra had het spel van haar tegenstandster door en liet haar flink over het veld lopen met een winstpunt als resultaat. Yvonne Beuker had 3 games nodig, waarin de derde game de beide dames op de knieën liepen maar de winst was voor BCH.

Na de enkelpartijen was de tussenstand 2 – 2. De mannen dubbel was bijzonder spannend, de eerste game nipt verloren, de tweede game in de verlenging gewonnen, de 3`game werd weer een bloedstollende partij maar alle inspanningen werden beloond, het was beslist niet makkelijk om van deze Raaltese heren te winnen. Annet en Yvonne konden in 2 games  de winst binnen halen. De beide gemengd dubbels werden in 2 games verloren, zodat de einduitslag 4 – 4 werd.

Het recreantenteam had de afgelopen week een uitwedstrijd in Olst tegen Baco  op het programma staan. Daar werd, weliswaar in overleg begonnen met de dubbelen. Harrie Menkhorst en Henk Zeeman verloren deze twee keer via een verlenging. De dames Miriam Poppelier en Gerrie Luggenhorst kregen geen vat op de tegenstandsters en verloren met 21-15 en 21-11.

Daarna werd besloten met de mixen verder te gaan, Miriam en Harrie haalden zo het eerste punt binnen door in 2 games te winnen. Gerrie en Henk verloren de 1e game met 21-19, herstelden dit met een 21-8 winst, maar in de beslissende game ging het lang gelijk op, helaas werden de laatste punten door Baco gehaald. In de singles wisten de heren beiden in 2 games te winnen. Miriam verloor in 2 games en Gerrie verloor in 3 games. De eerste nederlaag (5-3) was een feit, maar door de vele gelijkopgaande partijen is er wel vertrouwen om revanche te nemen in Holten.