Categorieën

Badmintonners verliezen

geflatteerd en spelen gelijk

HOLTEN – In de laatste thuiswedstrijd van BCH L1 werd Eefde ontvangen. Youri Hissink en Gustaaf Riemersma hadden een zware dobber aan de Eefdese heren, er werd een drie-setter uitgesleept waarin de Eefdenaren de vaart erin gooiden.

Annet Dijkstra en Yvonne Beuker maakten er een snelle eerste game van, maar er waren nog twee games nodig om voor Eefde een winstpunt te behalen. De volgende gemengd dubbel moesten op een na ook in drie games gespeeld worden, waarbij Annet en Youri 8 punten stonden achter in de alweer derde game, maar door de shuttle mooi te plaatsen en rustig te blijven spelen, ging winst naar de thuisspelers.

Op het formulier stond de einduitslag 1 – 5, dit gaf een verkeerd beeld, omdat van de zes partijen er vijf in drie games gespeeld moesten worden. Het tweede team speelde 2 dagen later tegen Lochem 2. Ook hier 4 drie-setters, waarvan er drie naar Lochem gingen. De herendubbel van Harrie Menkhorst en Robin Willems was de eerste die verloren werd in drie games, de beslissende met 21-18.

Ook de dames Marrie Diepenbroek en Gerrie Luggenhorst begonnen met een drie-setter die naar Lochem ging, hoer was de laatste 21-19 in het voordeel van Lochem. Marrie en Robin wisten daarna via een drie-setter (laatste 21-19) een punt te pakken. Garrie en Harrie hadden het dit keer iets gemakkelijker en wonnen in twee games. Gerrie won vervolgens ook met Robin in 2 games. Marrie en Harrie stonden in de derde game op winstkansen bij 20-19, maar er werd toch nog verloren met 22-20. Al met al dus 3-3 met mooie spannende wedstrijden.