Categorieën

Bekeravontuur voor

handbalsters voorbij

HOLTEN- Zondagmiddag traden de dames van HV Holten voor de halve finale van de beker in een goed gevulde sporthal ’t Mossink aan tegen Overwetering uit Olst. Als enige derdeklasser verraste Holten vorige week het dames 1e klasse team van De Gazellen uit Doetinchem. Het was duidelijk dat Overweterin gewaarschuwd was. Het team kwam op volle sterkte naar Holten en van onderschatting was vanaf de eerste minuut geen enkele sprake.

Holten startte goed en wist in de eerste 10 minuten de in de eerste aanval genomen voorsprong vast te houden. Bij de stand van 5-5 kreeg Holten opnieuw enkele goede kansen, maar de goede doelvrouw van Overwetering stond treffers van Holten in de weg.

Overwetering verhoogde het tempo en strafte fouten in de aanval van Holten doeltreffend af. Mede daardoor wisten de gasten uit Olst uit te lopen naar een 6-13 voorsprong. Holten gaf nog niet op, maar zag nauwelijks kans de dekking van de Olster formatie uiteen te spelen. De ruststand brak aan met 6-16

Na rust werd steeds duidelijker welk verschil er is tussen top 3e klasse en top 1e klasse. Overwetering bleef voluit spelen, benutte de kansen goed en zette Holten op grote achterstand. Een compliment aan Holten dat bleef strijden voor een beter resultaat, maar en tempo en raffinement te kort kwam. Bij de stand van 7-22 had Holten een korte opleving.

Met enkele fraaie combinaties bracht Holten de stand op 11-25. Jammer was, dat op dat moment in de tweede helft Jessica Smit het veld met een flinke enkelblessure moest verlaten. Overwetering nam geen gas terug en liep uit naar een 13-34 eindstand.
Scores voor Holten:  Jessica Smit  6; Julia Hanevelt,  Femke Haverslag 2; Jolien van Eijk, Marjolein Nijland 1.

Overwetering speelt nu in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale  – Broekland tegen Groessen – die woensdagavond wordt gespeeld.