Categorieën

BikePark Salland-Twente vraagt hulp kinderen

HOLTEN – De voorbereidingen voor het bouwen van een zogenaamde northshore trail, een park met allerlei technische obstakels voor mountainbikers, bij sportpark ’t Vletgoor in Holten, zijn in volle gang. Initiatiefnemer Henk Vasters van MTBsportHolten vraagt middels een ontwerp- en tekenwedstrijd aan de jeugd van Holten en omgeving om mee te denken over het ontwerp. “Misschien wordt jouw ontwerp wel als mooiste uitgekozen en mag je deze samen met je ouders, buren of vrienden komen maken. Hoe leuk zou dat zijn! Kortom, maak een mooie schets, liefst een beetje op schaal.

Het mag een attribuut zijn of een aaneenschakeling van northshore elementen. Alle ontwerpen kunnen tijdens de openingsuren van Buitengewoon Holten, Holterbergweg 11a in Holten worden ingeleverd. Alle ontwerpers die een tekening inleveren ontvangen een tegoedbon. Inleveren kan tot zaterdag 12 mei”, aldus Vasters. Het BikePark is bedoeld om straks plezier te maken op de vele technische obstakels en tegelijkertijd de technische vaardigheden op de mountainbike te testen of te trainen.

De hindernissen (wipwaps, jumps, drop offs, kuipbochten etc.) bevatten vaak hout, rots en puin. Er zal een kindergarden voor de jeugd worden opgenomen in het park met trails welke op een speelse manier door elkaar lopen. Op de website www.mtbsportholten.nl vindt men aanvullende informatie over het in ontwikkeling zijnde BikePark.