Categorieën

Blauw Wit ‘66 onderuit bij Hellendoorn

HOLTEN – Blauw Wit beleeft na de winterstop een moeilijke fase in de competitie. Dit werd bevestigd in de lastige uitwedstrijd in Hellendoorn tegen de plaatselijke v.v. De wedstrijd, in de derde periode, was net als eerder dit seizoen in Holten een lastige klus voor Blauw Wit. Vorig seizoen werd tweemaal van Hellendoorn gewonnen, maar dit seizoen bleek Hellendoorn zowel thuis als uit voor Blauw Wit te moeilijk voor de winst. In Holten werd het eerder een gelijkspel, waar Hellendoorn eigenlijk al de winst verdiende.

De thuisploeg maakte direct de bedoelingen duidelijk en nam vanaf het begin het initiatief. Blauw Wit liet dit ook toe, maar nam na ruim een kwartier Blauw Wit wel steeds meer initiatief. Dit betekende ook dat de thuisploeg meer ruimte kreeg. Het was dan ook Hellendoorn dat de eerste treffer wist te maken. De spits werd in de 19e minuut aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. De dekking was onvoldoende want spits Johan Kampman draaide zich makkelijk vrij en schoot tegendraads en onhoudbaar voor doelman William Kolkman binnen. Met de wind in de rug drong Blauw Wit wel aan om de achterstand weg te werken. Dit leverde echter slechts enkele kleine mogelijkheden op voor Blauw Wit. Met name de laatste pass was onnauwkeurig. De thuisploeg stond goed en gaf weinig weg. De rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong voor Hellendoorn.

Dat trainer Folkert Velten iets wilde proberen was wel duidelijk. In de rust liep Harald Beldman zich warm. Blauw Wit kwam toch in ongewijzigde samenstelling binnen de lijnen en maakte ook direct duidelijk dat het iets aan de achterstand wilde doen. In de 47e minuut was het Matthijs de Jong die een goede voorzet gaf, na zich goed vrij gespeeld te hebben, op Remon Müller, maar deze kopte de bal net naast het doel, waadoor deze aanval geen treffer opleverde en Hellendoorn de voorsprong behield. Inmiddels was Nick de Bie naar de kant gehaald en vervangen door Harald Beldman. Blauw Wit probeerde met verzorgd spel de aanval te vinden, maar de ploeg kwam niet of nauwelijks tot echt gevaarlijke momenten. Dit was natuurlijk ook de verdienste van Hellendoorn, dat een prima partij speelde. De uitvallen van Hellendoorn met de wind in de rug waren gevaarlijk en hadden de constante aandacht van de Blauw Wit defensie nodig. In de77e minuut kreeg Hellendoorn een corner en hieruit werd de 2-0 gescoord door Job van Petersen en leek Blauw Wit niet bij machte de eerste uitnederlaag van dit seizoen af te wenden. Toch probeerde de ploeg nog de aansluitingstreffer te maken, maar daarin slaagde het niet. In de 89e minuut werd het opdringen van Blauw Wit door de thuisploeg prima uitgespeeld en alleen voor de keeper maakte Stefan Verschuur geen fout 3-0. Volgende week speelt Blauw Wit opnieuw uit, dan in Oldenzaal waar De Esch tegenstander is, in een lastige partij voor de tweede periode.