Categorieën

Blauw Wit ’66 snelt

langs S.V.V. ’56

HOLTEN – Na de thuisoverwinning op R.K.S.V. moest Blauw Wit het in Sibculo  opnemen tegen S.V.V. ’56. De gastheren hadden drie punten behaald door thuis te winnen van Quick ’20. Met name in thuiswedstrijden was de ploeg moeilijk te kloppen, maar hoe anders was het deze zaterdagmiddag. Blauw Wit speelde een prima eerste half uur. In dit half uur werd de thuisploeg overlopen door de gasten uit Holten. Goede combinaties, vlotte aanvallen. Blauw Wit liep makkelijk door de verdedigende stellingen van de thuisploeg.

In dit eerste half uur scoorde Blauw Wit maar liefst vijf keer. Veel lukte, maar ook de instelling van de ploeg was prima. Het gemist van drie basisspelers was in deze wedstrijd niet te zien. Nick de Bie bleek prima uit de voeten te kunnen op de plek van de geblesseerde Michel Stam, Ivan Schuppert stond op de plek van de afwezige Arian Vorkink en Thomas Nijkamp keerde terug in de spitspositie, omdat Jordy kamphuis geschorst is. Het zat op sommige momenten ook mee. De thuisploeg had bij een 0-2 achterstand een prima mogelijkheid om terug te komen, maar de enorme kans werd naast gewerkt. Nick de Bie opende de score met een mooi kopbal. Thomas Nijkamp tekende voor 0-2 en 0-3. Glenn ten Berge was de maker van de 0-4 en Remco Stam knalde diagonaal de 0-5 binnen.

Hierna viel de concentratie wat weg bij de ploeg uit Holten. De combinaties werden minder nauwkeurig, maar de ploeg bleef de wedstrijd controleren. Na rust kwam de thuisploeg anders uit de startblokken. Trainer Gerald Willems had zijn manschappen flink toegesproken. Al snel had dit resultaat. Jan Nijboer deed iets terug en maakte de 1-5, maar Thomas Nijkamp had hierna iets meer dan een minuut nodig om de marge weer op vijf te brengen 1-6. De spits van Blauw Wit was deze middag goed op dreef, want hij was ook de maker van de 1-7.

Blauw Wit bracht drie nieuwe krachten binnen de lijnen. Ivan Schuppert, Remco Stam en Glenn ten Berge mochten hun plek afstaan aan Justin Verhoeven, Matthijs de Jong en Remon Müller. Glenn Stubbe scoorde na deze wissels nog een keer voor de thuisploeg 2-7, voordat Remon Müller de eindstand op 2-8 bepaalde. Kijk voor het volledige wedstrijdverslag op www.blauwwit66.nl. Komende week is Blauw Wit ’66 vrij. Op 25 oktober ontvangt de ploeg Quick ’20 uit Oldenzaal.