Categorieën

Blauw Wit ’66 in

top drie derde klasse

HOLTEN – Blauw Wit won afgelopen zaterdag de wedstrijd om de derde plaats tegen Sportlust Glanerbrug en komt hiermee op de derde plaats in de rangschikking terecht. Een prima resultaat, maar komende zaterdag wacht Juliana ’32, een ploeg die vorig seizoen tweemaal te sterk was. Blauw Wit moet in die wedstrijd Gijs Klein Nagelvoort en Bart Bulsink missen. Jurgen van Dijk keert na lange tijd terug in de selectie van Folkert Velten. Blauw Wit speelde de wedstrijd tegen Sportlust met rouwbanden in verband met het overlijden van mevrouw Ria Aanstoot – Vogel, echtgenote van Bennie Aanstoot, hij is hoofdsponsor samen met zijn familie met De Poppe.

Blauw Wit begon prima aan de wedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug. Een tegenstander met veel individuele klasse, maar niet een echt team. Zonder Ivan Schuppert, Michel Stam en Nick de Bie begon de ploeg sterk. Dit leverde al snel een mooie kans op voor de sterk spelende Edwin Bolink, maar hij kon de bal niet voldoende controleren, waardoor de kans teniet ging. Niet veel later kreeg wervelwind Thomas Nijkamp een zelfde soort bal die hij prima controleerde en beheerst binnenschoot 1-0.

In het vervolg was Blauw Wit sterker, maar Sportlust toonde ook prima momenten waarbij William Kolkman attent moest zijn. In de 37e minuut kreeg Blauw Wit door een ongelukkige handsbal een strafschop toegewezen. Bart Bulsink die door blessureleed waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd speelde eiste de elfmetertrap op en schoot feilloos binnen 2-0. Een prachtige score voor de thuisploeg die tot dat moment ook duidelijk de betere was. Voor rust kreeg Blauw Wit nog enkele mogelijkheden en de gasten wisten via Boy Strijker ook een keer gevaarlijk te worden. Rust 2-0.

Na de pauze bleven Djowin Meijerink en Glenn ten Berge achter in de kleedkamer. Hun plek werd ingenomen door Nick Dijkink en Nick de Bie. Na rust leek het dat de gasten iets wilden forceren, maar het was juist de thuisploeg die door een onterecht vlagsignaal een kans via Thomas Nijkamp verloren zag gaan. De wedstrijd leek toch weer spannend te worden, want in de 57e minuut werd een prachtige aanval van de gasten afgerond door Ramon Schurink 2-1.

Blauw Wit was niet erg onder de indruk van deze tegenvaller en via Thomas Nijkamp zat het ook even mee toen hij over links onverwacht op doel knalde en de doelman in de fout ging 3-1. Dit brak de gasten en niet veel later werd het 4-1 toen Bart Bulsink aan de rechterkant werd weggestuurd en hij een prima voorzet afleverde op Thomas Nijkamp die zijn derde treffer van de middag maakte. De eindstand werd door Patrick Bolink op het scorebord gebracht na opnieuw een prachtige actie van Thomas Nijkamp. Zie voor het uitgebreide verslag www.blauwwit66.nl.

Zaterdag speelt Blauw Wit de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Juliana ’32 in Hengelo. Aanvang 14.30 uur.