Categorieën

Blauw Wit in tweede helft over Koninklijke UD heen

HOLTEN – Blauw Wit begon de wedstrijd afgelopen zaterdag zonder publiek en zonder enkele Covid-19 twijfelgevallen. Jarno Dijkstra was terug. Vanaf de aftrap leek het dat Blauw Wit druk naar voren wilde zetten en binnen de minuut ging de eerste inzet net naast het doel van doelman Max Gütlich. Vlak hierna een vlot lopende aanval die vanaf rechts door Jurgen van Dijk werd voorgebracht en door Edwin Bolink met links naast het doel werd geschoten. Blauw Wit bleef druk naar voren zetten en er volgde een oogstrelende aanval over veel schijven. De laatste combinaties gingen tussen Stefan Dijkink en Edwin Bolink. Bolink kwam vrij voor de keeper en scoorde beheerst 1-0. U.D. kwam langzamerhand beter in het spel en speelde voorzichtig naar voren.

Blauw Wit liet zich zand in de ogen strooien, want de combinaties en de simpele passes gingen steeds minder. In de 12e minuut werd het 1-1 toen de verdediging aan de rechterkant bij Blauw Wit volledig buiten de basistaken rekende. Mika Cornelissen kon vrij naar het doel lopen en simpel langs Tom Markvoort scoren. In de 18e minuut was het Jaël Lammertink die zijn ploeg op voorsprong zette door opnieuw zwak verdedigen van de thuisploeg af te straffen. Na ruim 25 minuten in de wedstrijd kwam Blauw Wit weer wat beter voor de dag. U.D. was met name over de flanken kwetsbaar en Jarno Dijkstra had hiervan kunnen en moeten profiteren. Alleen voor de keeper schoot hij echter naast.

Twee minuten later (28e) was het wel raak. Dit keer was het Dennis Bolink die scoorde na een fraaie actie van Stefan Dijkink over links 2-2. Net na het half uur schoot Dennis Bolink van afstand hard op de lat. De terugspringende bal was een prooi voor de thuisclub, maar de inzet werd gepakt door de doelman. Vlak hierna kwam U.D. weer op voorsprong. Weer zag de rechterverdedigingskant van Blauw Wit er niet goed uit. Job Torben Visser profiteerde en bracht de 2-3 op het scorebord. Hierna kwam bij Blauw Wit Leander Stam in de ploeg voor Leo Stam. Met 2-3 werd de kleedkamer opgezocht. Dit ondanks enkele blessuregevallen en een wissel.

Na de thee begon Blauw Wit net als in de eerste vijf minuten. Veel druk naar voren. Nu was er ook veel inzet bij de spelers te bespeuren. De duels werden aangegaan en vaak gewonnen. Jurgen van Dijk was de eerste die het van afstand probeerde, maar zijn inzet was te hoog gericht. Dennis Bolink schoot hard op de keeper en een kopbal van Jurgen was te zacht. Het eerste gevaar van de bezoekers was in de 13e minuut toen zij een vrije bal op de hoek van de 16 meter kregen. De bal werd hard in de Blauw-Witte muur geschoten. Blauw Wit zocht direct Dennis Bolink in de diepte, die met een simpele voetbeweging Jarno Dijkstra de ruimte gaf om alleen op keeper Max Gütlich af te gaan.

Jarno gaf met een fraaie inzet de doelman geen kans 3-3. U.D. kwam er wel enkele malen uit, maar bleef volharden in de defensieve speelwijze. Zij leken tevreden met een punt. Igor Dijkstra kwam in de ploeg voor Jarno. Rond de 75e minuut voerde Blauw Wit de druk nog verder op. Diverse inzetten op doel leverden niets op. Met nog tien minuten op de klok zetten Stefan en Dennis een goede combinatie op. Stefan kwam alleen voor doelman Max Gütlich, maar Max hield zijn ploeg op de been met een knappe redding. Toch kon Blauw Wit de volle winst bijschrijven. Het slotoffensief bracht twee minuten voor tijd Dennis Bolink in de juiste positie. Zijn harde schot kon doelman Max Gütlich niet keren 4-3. U.D. probeerde het nog in de ruime vijf minuten extra tijd, maar Blauw Wit kwam niet meer in de problemen.