Categorieën

Blauw Wit laat 2 punten liggen in Lemele

HOLTEN – De tweede uitwedstrijd van het seizoen moest Blauw Wit aantreden in Lemele tegen de plaatselijke Sportclub. De bezoekers maakten meteen hun bedoelingen duidelijk en drukten de thuisclub terug op eigen helft. Met goed combinatievoetbal werden meteen goede kansen gecreëerd. Al in de 2e minuut had Geert Veneklaas Slots pech dat zijn schot net voorlangs ging en even later moest een Lemele-verdediger de bal van de lijn halen. Na een kwartier waarin Blauw wit de lakens uitdeelde was er echter nog niet gescoord en langzaam kreeg de thuisclub iets meer grip op de wedstrijd. De kansen voor Blauw Wit werden wat minder maar de gastheren konden nauwelijks hun eigen speelhelft verlaten.

Toch kwamen ze uit het niets aan de leiding. Een Blauw Wit aanval werd  onderbroken met een lange trap naar voren. De beide Lemele-aanvallers renden naar voren, kwamen in balbezit en Yelmer Kleinjan liet Martin Flores volkomen kansloos (1-0). De Blauw Wit doelman had in de voorgaande 33 minuten geen schot op goal hoeven te stoppen kortom: de wedstrijd stond volkomen op zijn kop. Maar de tactiek van de thuisclub had 100% rendement opgeleverd. Vlak voor rust kreeg Blauw Wit nog een vrije schop op 18 meter van de goal maar Edwin Bolink zag zijn schot ruim over het doel van de zeer goede keeper Weelink gaan.

Zodoende werd de ruststand 1-0 voor de thuisclub. In de tweede helft hadden de gastheren geen enkele behoefte meer om hun eigen helft te verlaten en daardoor ontstond grote drukte voor de goal van Lemele. Doordat het baltempo niet hoog genoeg was en de nauwkeurigheid onvoldoende kwamen de Blauw Witten niet door deze compacte defensie. Lemele ging steeds meer geloven in een klein wondertje. Het spelbeeld bleef hetzelfde maar eindelijk kreeg Blauw Wit waar het recht op had.

In de 78e minuut kwam Stefan Dijkink door op rechts. Een afgemeten voorzet op Jarno Dijkstra die geweldig raak kopte (1-1). Meteen daarna kwam Jasper Kampman (ook terug van een blessure) zijn broer Jaron vervangen en zetten de gasten aan voor een slotoffensief. Ze kregen nog enkele goede kansen maar keeper Ruan Weelink was prima in vorm en bleek onpasseerbaar. In blessuretijd zette hij de kroon op zijn werk toen hij een vrije trap van Edwin Bolink met een geweldige redding uit de bovenhoek ranselde. Eindstand 1-1. Na afloop waren vriend en vijand het erover eens dat Blauw Wit had moeten winnen maar dat een ploeg die uit zoveel kansen maar één keer scoort geen zege verdient.