Categorieën

Blauw Wit laat kansen

op volle winst lopen

HOLTEN – In de eerste minuten liet het Enschedese P.W. 1885 zien over veel snelheid in de voorhoede te beschikken en moest Blauw Wit al haar kunnen in de defensie tonen om de tegenstander de baas te blijven. Geleidelijk kwamen de gasten beter in de wedstrijd en namen de controle op het middenveld over met een prima spelende middenlinie die de bal vlot rondspeelde.

De eerste echte kansen waren dan ook voor Blauw Wit maar door te gehaast handelen werden deze niet benut. Na 15 minuten kwam Blauw Wit simpel op een voorsprong. Uit een scrimmage in het PW-doelgebied schoot Thomas Nijkamp tegen de doelman maar uit de rebound wist Edwin Bolink toch de 0-1 aan te tekenen. Hierna nam Blauw Wit het gas enigszins terug om met goed en verzorgd voetbal de tegenstander met vlijmende steekpasses te verrassen doch de scherpte in de afronding liet nog veel te wensen over.

Halverwege de eerste helft had de voorsprong vergroot moeten worden via een mooie, van het doel wegkrullende, voorzet over rechts van Edwin Bolink. Jordy tikte echter te gehaast over. Blauw Wit kreeg het laatste kwartier meer tegenstand van een redelijk goed voetballend PW.

Na rust viel direct de aansluittreffer voor PW door Mike Westerman. De PW-aanvaller werd over links teveel vrijheid gegund en kon ongehinderd inschieten. Blauw Wit bleef direct weer de aanval zoeken na een wissel voor Glenn die door Bart werd vervangen. Halverwege de 2e helft werd een niet te missen kans, uit een goed genomen vrije trap door Remco, door Jordy Kamphuis net naast gekopt. Een kwartier voor tijd viel er dan toch een treffer te noteren, echter voor de thuisploeg.

Uit een afgeslagen aanval ruimde de Blauw Wit defensie niet goed op en hiermee wist PW-aanvaller Harro Mengers wel raad 2 – 1. Blauw Wit had nog een kwartier tijd om niet zonder punten uit Enschede te vertrekken. Jordy werd gewisseld voor Djowin Meijerink en nog geen drie minuten later werd Nick de Bie bij de achterlijn in het PW-doelgebied aan zijn shirt getrokken en scheidsrechter Meijer uit Deventer wees gedecideerd naar de stip. De toegekende penalty werd door Bart Bulsink feilloos ingeschoten 2 – 2.

In de laatste tien hectische minuten wist Blauw Wit niet alsnog de drie punten veilig te stellen. Volgende week speelt Blauw Wit thuis tegen Sportlust Glanerbrug, de huidige nummer drie van de ranglijst.