Categorieën

Blauw Wit laat Twello ontsnappen

HOLTEN – Afgelopen zaterdag kwam Twello op bezoek op ’t Vletgoor om tegen Blauw Wit 1 te spelen. Twello trok van meet af aan het initiatief naar zich toe. Blauw Wit had het lastig en moest enkele keren een overtreding maken om overeind te blijven. Toch was het de thuisploeg die de score had moeten openen. De derde minuut was nog maar net begonnen of Jasper Kampman kreeg vanaf de linkerkant een uitgelezen mogelijkheid, maar daar waar iedereen de 1-0 al had bijgeschreven, ging zijn inzet naast. Langzamerhand kwam Blauw Wit beter in de wedstrijd. Een diepe bal over de linkerkant leverde een mooie kans op voor Jarno Dijkstra, maar zijn lob over de doelman was te zacht en werd net voor de doellijn gered ten kostte van een hoekschop, die over werd gekopt.

In de 25e minuut speelde Jaron Kampman zich vanuit de laatste lijn vrij en wilde de middenlijn oversteken. Hij werd schuin van achteren ten val gebracht, maar Twello mocht van de leidsman doorgaan. Dit leverde de eerste mogelijkheid voor de gasten op. Max Smaal stond oog in oog met doelman Nathan Hofman die zijn ploeg voor een achterstand behoedde. Jarno Dijkstra zag zijn schot in de 32e minuut op de vuisten van de doelman terug het veld ingaan, maar er was geen vervolg. Een minuut later was het Emiel Schuppert die Edwin Bolink aan het werk zette, maar ook dit leverde slechts een corner op. De pauze was inzicht. De gasten kregen veel ruimte aan de rechter kant, maar de voorzet was ondermaats.

Een minuut voor rust was het grensrechter Merten Caneel die zijn ploeg redde voor de 1-0. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar iedereen was het er over eens dat dit een goed uitgespeelde aanval was die niet onderbroken had mogen worden door een fluitsignaal. Scheidsrechter Robbie Rakers telde geen seconde bij en floot voor de rust 0-0.Na de thee was de organisatie bij Blauw Wit niet direct goed. Jaron beging een enorme mispeer die door Rusambo Rajabu werd verzilverd. Voor Blauw Wit was het duidelijk dat nu de aanval gezocht moest worden en dat het met snelle uitvallen rekening moest houden. Vijf minuten na de 0-1 had Dennis Bolink de gelijkmaker moeten aantekenen. Jasper Kampman omspeelde twee man en gas een prima bal mee aan Dennis die vanaf links vrij op het doel afging.

Hij omspeelde de doelman, maar de inzet ging te gehaast naast het doel. In de 63e minuut mochten de gasten vanaf links, na een snelle uitbraak een vrije bal nemen, aanvoerder Tim Evers schoot de bal in de verre hoek die een prooi had moeten zijn voor doelman Hofman 0-2. Met nog 21 minuten op de klok was het Emiel Schuppert die binnen de 16 meter in de mangel werd genomen. Scheidsrechter Rakers vond het niks en Twello mocht uitverdedigen. Emiel had even later de 1-2 op de schoen, maar schoot net naast. Blauw Wit zocht wel de aanval, maar de echte overtuiging viel weg. In de derde minuut van de extra tijd was er over de rechter kant een prima aanval met een mooie actie die de te late aansluiting opleverde 1-2. Komende week speelt de ploeg uit in Deventer tegen Sp. Deventer.