Categorieën

Blauw Wit raakt verder achterop na verlies

HOLTEN’ – Blauw Wit begon wat afwachtend tegen het Nijverdalse S.V.V.N. De gasten keken eveneens de kat uit de boom en lieten zich na het eerste kwartier ver terug zakken. Blauw Wit mocht het spel maken en deed dat soms wat al te graag. De eerste kans was voor de gasten. De inzet ging via een Blauw-Witter naast en leverde de tweede hoekschop van de middag op. Nog voor het kwartier om was passeerde Jasper Kampman over links zijn tegenstander en kreeg alle tijd om rustig voor te zetten. Echter, de gehaaste voorzet was niet nauwkeurig. Djowin Meijerink probeerde het van afstand, maar zijn schot was te zacht. In de tussentijd was er aardig tumult ontstaan, omdat er over en weer flink uitgedeeld werd.

Het ernsigste vergrijp onderging Ilja Spijker die van achter een nekslag te verwerken kreeg. Met de scheidsrechter in het zichtsveld op minder dan drie meter, dacht iedereen aan direct rood. Invaller scheidsrechter Peter van Veen, die hiervoor al veelvuldig foutieve beslissingen had genomen, oordeelde dat dit bij het spel hoorde. Geen sanctie!  In de 18e minuut namen de gasten de voorsprong. Een aanval over links werd voorgezet en kwam veelvuldig in de kluts en uiteindelijk via de paal tegen de arm van Frank Bolink, waarna de bal over de lijn ging 0-1. Ook nu bleek Van Veen de regels niet te kennen.  Blauw Wit was duidelijk van slag en probeerde met lange ballen iets te forceren. S.V.V.N. viel ver terug en probeerde met name over links via de geroutineerde Bolink iets te forceren. In de 31e minuut slalomde hij makkelijk langs twee verdedigers en liet doelman Zwakenberg kansloos. Een mooie actie die keurig werd afgerond.

Na de thee deed Blauw Wit direct iets terug. Ilja Spijker werd keurig gevonden en hij zette goed voor op Stefan Dijkink 1-2. Velen waren nog niet terug van de koffie en misten de aansluitingstreffer. Blauw Wit drong aan en kreeg twee vrije trappen op rij. De eerste leverde niets op en de tweede ging over het doel van Patriz Loohuis. In de tiende minuut na rust was er opnieuw een negatieve hoofdrol voor de leidsman. Roy Mulder stond ver buitenspel, maar het vlagsignaal van de grensrechter werd niet gehonoreerd. Mulder profiteerde en zette hiermee de wedstrijd op slot 1-3. Ilja Spijker ging hierna naar de kant en Jarno Dijkstra kwam in de ploeg.

In de 28e minuut keurde de leidsman de 1-4 af, maar ook hier waren er grote twijfels of dit niet een geldig doelpunt was. Even later gaf hij de gasten geen strafschop toen een speler duidelijk binnen de 16 meter onderuit werd gehaald. In de 33e minuut was de beslissing er definitief. Jurgen van Dijk ging tweemaal in de fout en Roy Mulder krulde de toegekende vrije trap keurig langs de muur 1-4. Zes minuten later kopte Gijs Klein Nagelvoort nog de 2-4 binnen en drie minuten voor tijd treuzelde Djowin Meijerink te lang met schieten in kansrijke positie. Blauw Wit bleef achter met een flinke kater omdat het zich bestolen voelde door zoveel onjuiste beslissingen. Aan de staf om de koppies weer de juiste kant op te krijgen om de reeks van nederlagen te doorbreken.