❮ Terug

Blauw Wit speelt gelijk tegen SVVN in beker

HOLTEN - Vorige week speelde Blauw Wit in Enschede tegen voor de eerste bekerwedstrijd. De ploeg verloor in de slotfase met 2-1, daar waar een beter resultaat tot de mogelijkheden behoorde. De gasten uit Nijverdal hadden hun thuiswedstrijd tegen SC. Rijssen gewonnen en begonnen goed aan het duel in Holten. De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar de Nijverdallers vonden elkaar makkelijker en speelde steeds meer op de helft van Blauw Wit. Blauw Wit had al na enkele seconden een mooie kans om de score te openen, maar dat lukte niet. De inzet ging over.  In minuut 23 pakte Blauw Wit doelman Zwinselman met de hulp van de paal een lastige inzet van de gasten. De corner hierna resulteerde leverde niets op. Remco Stam had de defensie van Blauw Wit goed onder controle. Aan de andere kant lepelde Jarno Dijkstra de bal over het doel over de ver voor zijn doelgebied spelende  doelman van de gasten. Richting de pauze trok Blauw Wit wat meer ten aanval. Dit leverde ook enkele hoekschoppen op. Uit één werd nipt over gekopt, maar het was goed te zien dat de thuisclub wat meer uit de verdedigende stellingen kwam. Het slotakkoord voor de pauze was van de gasten. Een corner leverde geen doelpunt op, maar voor de prima invaller scheidsrechter was dit wel het moment om de spelers naar de thee te dirigeren. Na de thee was er eerst een zelfde spelbeeld als voor rust, maar de thuisploeg liet zich toch meer zien. Doordat de ploeg meer naar voren speelde, was het zaak de passing zuiver te houden en geen balverlies te lijden. In de 56e minuut was dit wel het geval. Op het middenveld ging het mis en spits

Marvin Thomas, die al lang niet gescoord had, kon de 0-1 langs Zwinselman schieten. Doordat Blauw Wit meer naar voren speelde werd er ook ruimte geboden aan de Nijverdallers. Met nog 16 minuten op de klok leverde dit een kans op, maar hier werd onzorgvuldig mee omgegaan. Enkele minuten later ging Ilja Spijker er vandoor, maar de robuuste verdediger zette de Blauw Wit aanvaller opzij, waarbij er van een strafschop geen sprake was. Blauw Wit greep steeds meer het initiatief en werd sterker en sterker. In de 87e minuut werd een aanval wat rechts van het midden door Edwin Bolink met een strak schot besloten. De paal leek de reddende engel te zijn voor SVVN, maar de teug springende bal werd koel en beheerst door Danny Meijerink in het lege doel geschoten. Het wisselbeleid van de nieuwe Blauw Wit trainer betaalde zich uit! Met nog enkele seconden op de klok was het opnieuw Edwin Bolink die de aandacht op zich vestigde. Nadat Ilja Spijker zich op rechts goed vrij speelde en prima Edwin bediende, leek Bolink inderdaad de winnende te gaan scoren, maar met een uiterste inspanning kon de keeper de bal nog net iets raken, waardoor de bal voor Blauw Wit langs de verkeerde kant van de paal ging. Hierna kreeg Blauw Wit nog enkele corners, maar de stand veranderde niet meer. Eindstand 1-1. Volgende week speelt Blauw Wit voor de beker in Rijssen tegen SC. Rijssen.