Categorieën

Blauw Wit te sterk voor Koninklijke UD

HOLTEN – Blauw Wit heeft zaterdag de drie punten gepakt tegen Kon. UD uit Deventer. Onder leiding van arbiter Adema, die soms wat warrig leidde, werd om half drie afgetrapt. Al in de 5e minuut hadden de gasten op voorsprong kunnen komen maar alleen voor de keeper zag Dennis Bolink zijn schot via de doelman naast gaan. Blauw Wit bleef veel sterker, UD beperkte zich tot verdedigen. De Holtenaren creëerden hele en halve kansen maar de UD-goalie, Tycho Groen, ontpopte zich tot de held van het veld. Zowel op schoten van afstand als in zijn eigen doelgebied bleef de invaller-doelman de situatie meester. Het gevolg was dat de beide ploegen met een 0-0 stand de rust ingingen.

Na de thee hetzelfde spelbeeld maar nu bleken de Blauw Wit voorwaartsen wel degelijk effectief. In de 49e minuut kreeg de defensie van UD de bal niet weg en het was Emiel Schuppert die de score opende (0-1). De ban was gebroken en met name Dennis Bolink maakte een bijzondere middag mee. Nauwelijks 2 minuten na de openingstreffer wist hij de score al te verdubbelen (0-2). Gezien het spelbeeld leek hiermee de beslissing gevallen maar de thuisclub dacht daar anders over. Na ruim een uur spelen verrasten ze plotseling de Holtense afweer en de 1-2 was een feit.

Even leek de spanning terug maar toen in de 67e minuut scheidsrechter Adema de bal op de stip legde liet Dennis Bolink zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de strafschop onberispelijk binnen (1-3). Coach Christian Koop had inmiddels twee wissels doorgevoerd: Sander Bruggeman kwam voor Jaron Kampman en Jurgen van Dijk voor broer Jasper Kampman. Met nog een kwartier op de klok gaf Edwin Bolink een goede voorzet, keeper Groen maakte een foutje en voor Dennis Bolink was het niet moeilijk om zijn hattrick te voltooien (1-4). De gastheren waren zowel fysiek als mentaal aan het einde en Blauw Wit combineerde naar hartenlust door de defensie van de Deventenaren.

In de 82e minuut leidde dat tot de 1-5 toen Geert Veneklaas Slots uit een corner van Danny Meijerink de bal prima binnenschoot. En nog was de (Deventer) koek niet op. Vijf minuten voor het einde was het opnieuw Dennis Bolink die kon scoren en daarmee de stand 1-6 bepaalde en met 4 treffers in één wedstrijd een persoonlijk record vestigde. Door deze eclatante overwinning op de hekkensluiter staan de Blauw Witten na 6 wedstrijden met 15 punten op de tweede plaats achter sv Twello.