Categorieën

Blauw Wit verliest op de valreep van Sc. Enschede

HOLTEN – Afgelopen zaterdag speelde Blauw Wit zijn eerste wedstrijd van seizoen 2021/2022. Het betrof een bekerwedstrijd tegen het roemruchte Sc Enschede. Het was voor het eerst na een coronastop van bijna een jaar dat beide ploegen in een ‘echte’ wedstrijd aantraden. En dat bleek te merken. Omdat beide ploegen ook nogal wat nieuwe spelers in het team hadden was de opbouw vaak moeizaam door gebrek aan wedstrijdritme en onderling begrip. Na een kwartier spelen werd het allengs beter en de thuisclub had pech dat een kopbal op de lat kwam en dat Blauw Wit keeper Nathan Hofman al goed in vorm was.

Een lage schuiver werd door hem uit de benedenhoek gehaald en tot corner omgebogen. In de 23e minuut had Blauw Wit de leiding moeten nemen: Dennis Bolink kwam vrij voor de keeper, hij behield het overzicht en passte op de vrijstaande Jarno Dijkstra die veel te gehaast naast en over schoot. Nadat in de 28e minuut Nathan opnieuw zijn vaardigheden moest tonen kwamen 5 minuten later de gasten aan de leiding. Na een vlotte aanval was Igor Dijkstra degene die koelbloedig afrondde (0-1). Na een eerste elft waarin SC Enschede iets beter speelde maar Blauw Wit resoluut verdedigde kon Blauw Wit met een kleine voorsprong naar de kleedkamer voor de verdiende thee.

Meteen na de hervatting leek Blauw Wit de wedstrijd te beslissen. Na een geweldige aanval werd er gescoord maar helaas meende de grensrechter van de thuisclub buitenspel te hebben gezien en ging het doelpunt niet door. Debuterend hoofdtrainer Christian Koop had inmiddels al enige keren gewisseld zonder dat dit het wedstrijdbeeld deed kantelen. Sportclub bleef wat beter en drukte dat in de 60e minuut uit met de gelijkmaker. De defensie van de Blauw Witten kreeg de bal niet weg en met een mooi diagonaal schot ging de bal in de touwen (1-1). Het veldspel bleef aan beide zijden wat rommelig.

Hoewel de thuisclub meer balbezit had konden zij ook nauwelijks kansen creëren zodat een gelijkspel in de maak leek. Maar in de 89e minuut werd er in het rechter verdedigingsblok slecht ingegrepen en dit buitenkansje liet invaller Oriol Nievas Torrano, een student aan de UT met Spaanse roots, zich niet ontnemen. Met een knap schot in de bovenhoek bezorgde hij Sc. Enschede de volle winst (2-1). Ook de laatste wanhoopsaanval van de gasten slaagde niet. De kopbal van Ilja Spijker ging net over de kruising.