Categorieën

Blauw Wit’66 scoort er lustig op los tijdens de ‘Boerengoalactie’

Fotograaf: Math Willems.

HOLTEN – Op donderdag 25 januari lanceerde Blauw Wit’66 de actie ‘Boerenkool actie bij Blauw Wit: Scoor je boerengoal nu op zaterdag 13 februari!’ Voor 8,50 konden leden, vrijwilligers, relaties en sponsoren een portie boerenkool (zonder of met spekjes) en een over heerlijke rookworst afhalen op sportpark ’t Vletgoor. De ‘boerengoal’ werd geheel bereid door onze hoofdsponsor Restaurant en Feestlocatie de Poppe. De porties werden opgehaald met een busje van 123busjehuren.nl en zo kon de actie dan echt beginnen. In een setting die geheel coronaproof was, werden er flink wat porties besteld. En wat heet. Er werden in totaal 259 porties verkocht en daarmee scoorden de Blauwwitters er lustig op los in de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2021.

Initiatiefnemers Marten Hulleman en Gert-Jan Ulfman keken in de bibberende kou zeer tevreden toe hoe de actie zeer goed verliep. Hoe kwam deze actie tot stand? ‘’Nou, ik kreeg een appje van Gert-Jan of het niet leuk zou zijn als we iets voor de Poppe konden doen in deze coronatijd’’, vertelt Marten Hulleman. ‘’Als ik aan Blauw Wit en de Poppe denk, krijg ik persoonlijk wel een warm gevoel. Ik vind het geweldig dat zij vanaf het eerste uur sinds 1966 al onze hoofdsponsor zijn. Uiteindelijk na een paar appjes over en weer waren we er snel uit, dit moet het dan worden, de boerengoalactie.’’ Onder leiding van ‘aanvoerder’ Ernst Fridrichs (leider JO15-1) kwamen de Blauwwitters op stoom, hij bestelde in totaal voor 10 porties voor diverse personen en kwam het zelfs bij de mensen bezorgen. Herman Lodeweges (leider JO19-2) werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’, hij bestelde voor zijn hele familie op de 7 porties en bezorgde zijn familie een heerlijk familiediner.

‘’Zo’n bestelling wat Herman doet is echt kenmerkend voor deze actie’’, vertelt Gert-Jan Ulfman. De actie werd uitgevoerd in twee tijdsloten. De eerste shift was van 17:00 en de tweede shift van 18:00 – 19:00. De bestellingen konden opgehaald in één van deze shifts opgehaald worden. Volgens Gert-Jan was het een goede zet om het in twee shifts te doen. ’’We werden na één uur ook weer voorzien van nieuwe verse boerenkool, dat was ideaal. Door de twee shifts konden we de drukte ook mooi verspreiden, waardoor wij ook lekker bezig bleven, ondanks de kou’’. De boerenkool moest natuurlijk in grote getale klaar gemaakt worden, wat mede ervoor zorgde dat ook de Poppe zichtbaar genoot van de actie.

’’Wij vonden het een super mooie actie. We vinden het een heel warm gebaar van Blauw Wit dat zij in deze tijd aan ons denken maar ook andersom dat we door deze actie ook wat voor Blauw Wit hebben kunnen betekenen als sponsor. Wij hebben de kosten gedekt en de vereniging heeft een mooie bijdrage voor de jeugddoeltjes die ze hebben aangeschaft”, besluit Robert Aanstoot namens de Poppe.

Fotograaf: Math Willems.