Categorieën

Bugel-speler Henk Willems benoemd tot erelid H.M.V.

HOLTEN – Afgelopen vrijdagavond 9 juli is Henk Willems (ook wel bekend als ‘meneer Willems’ en ‘Hente van Otten Herre’) benoemd tot erelid van de Holtense Muziekvereniging. Henk werd als 8-jarig jongetje door zijn vader meegenomen en zo begon zijn carrière bij H.M.V. Inmiddels is Henk 91 jaar en maar liefst 83 jaar lid van de vereniging. Een absoluut ongekende mijlpaal. En H.M.V.  is en was alles voor Henk. Een repetitieavond werd maar zelden overgeslagen (familieverjaardagen werden er voor verzet).

Henk ging wel graag direct om half 10 naar huis want hij was ook dol op voetbal kijken en dat kon hij dan aansluitend nog mooi even doen. Elke dag oefende hij trouw een half uur. Hij was dan ook vaak de muzikant die als eerste zijn muziek kende. Hij had een enorm uithoudingsvermogen en techniek, tot op het laatst toe. Henk is het enige (nog spelende) lid dat de fusie van H.M.V. en Excelsior in 1945 meemaakte en daarnaast is Henk ook de enige muzikant die tijdens alle herdenkingen op de Canadese Begraafplaats sinds 1950 tot op heden meespeelde. Een unicum dus.

Voor Henk zelf is het behalen van de eerste prijs op het concours in 1975 in de vaandelklasse het absolute hoogtepunt. Helaas is het voor Henk fysiek niet meer mogelijk om de bugel te blijven bespelen en dat valt hem zwaar. “Afgelopen vrijdag hebben de orkestleden, met natuurlijk een muzikaal optreden, afscheid van hem genomen en is hij tot erelid benoemd. Een muzikant in hart en nieren aan wie de leden van H.M.V. veel te danken hebben. Henk, bedankt voor alles!”, aldus een woordvoerder.