Categorieën

Burgemeester en gemeentesecretaris lezen voor

HOLTEN – Bibliotheek Rijssen-Holten bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2020, van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari. Er is in beide vestigingen een gratis Voorleesfeest – op dinsdag 28 en woensdag 29 januari – en nieuwe leden tot zes jaar krijgen een vingerpoppetje cadeau. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert de Bibliotheek Rijssen-Holten leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Kom op dinsdag 28 januari om 10:00 uur naar het Voorleesfeest in de Bibliotheek in Holten of op woensdag 29 januari om 10:00 uur in de Bibliotheek in Rijssen. Kinderen maken dan kennis met de Moppereend en haar vrienden uit Moppereend het Prentenboek van het Jaar, geschreven door Joyce Dunbar en Petr Horácek. Burgemeester Arco Hofland leest voor in Holten  en in Rijssen leest  gemeentesecretaris Arie van Eck voor. “We gaan dansen en zingen met muziekdocente Nelleke Roozenbeek, clown Funny maakt bij iedereen een glittertatoeage én er zijn voorleesvrijwilligers van de VoorleesExpress die voorlezen uit de Prentenboek Top 10.

Meer informatie over het Voorleesfeest is te vinden op www.bibliotheekrijssenholten.nl/agenda. Tijdens de Nationale Voorleesdagen houdt de Bibliotheek Rijssen-Holten een ledenwerfactie voor peuters en kleuters. Kinderen die lid worden van de Bibliotheek ontvangen een vingerpoppetje van een kleine Moppereend”, aldus een woordvoerder. De ledenwerfactie duurt van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari. Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de Bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind.